Chris Anker vil undgå kamikaze-ridt

På den første bjergetape i Tour de France skal danske Chris Anker Sørensen forsøge at holde hovedet koldt.

Chris Anker vil undgå kamikaze-ridt

Efter en uge med styrt og uheld i Belgien og Nordfrankrig er det blevet tid til bjergklatring og dermed også tid til, at klassementrytterne skal melde sig på banen.

Også danske Chris Anker Sørensen trippede inden begyndelsen på dagens etape for endelig at komme i gang med bjergene.

- Jeg glæder mig til at komme i gang, siger den danske Saxo Bank - Tinkoff Bank-rytter.

- Jeg tror, der er en del, der skal slikke sårene i dag. Og derfor er der måske større chancer for, at et udbrud vil holde, men jeg skal ikke af sted i dag med et udbrud med bare tre eller fire mand, siger han.

Det er første gang, at rytterne skal kravle op ad La Planche des Belles Filles, som er et skisportssted. Stigningen er 8,5 procent i snit over knap seks kilometer.

- Hvis jeg skal af sted, skal det være med en stor gruppe, siger Chris Anker Sørensen, der dog kender sig selv godt nok til at vide, at han får svært ved at holde sig i ro.

- Nogle gange slår jeg hovedet fra og kører lidt kamikazeagtigt. Jeg skal prøve at tøjle mig selv lidt, for jeg skal hellere spare kræfterne til i morgen, siger den danske rytter med henblik på, at der søndag er flere point at hente i jagten på den prikkede bjergtrøje.

Efter at lørdagens 199 kilometer lange etape fra Tomblaine mod La Planche des Belles Filles er sat i gang, er Chris Anker Sørensen faktisk gået med i et angreb.

Han sidder i en gruppe på i alt syv ryttere, der i skrivende stund har et forspring på omtrent fem minutter ned til feltet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.