Vin

Chris Wine sælger sine aktiviteter i Norden

Michael Carl (tv) vil øge sine aktiviteter på Château de Seguin, som han har haft ansvaret for i mange år, og Gert Carl fortsætter som ansvarlig for salget til Norge, Sverige og Finland, men i det nye firma.

Michael Carl (tv) vil øge sine aktiviteter på Château de Seguin, som han har haft ansvaret for i mange år, og Gert Carl fortsætter som ansvarlig for salget til Norge, Sverige og Finland, men i det nye firma.

Chris Wine har været en af de store og markante vinimportører i Danmark. Nu er det slut. Firmaet løb tør for penge og er blevet opdelt, og alle handelsaktiviteter i Skandinavien er solgt fra til Premium Wine Denmark. I forbindelse med overtagelsen skifter Premium Wine Denmark navn til Chris Wine Nordic, fortæller administrerende direktør Philip Sager. Han er selv medejer af firmaet sammen med andre investorer, som har tilknytning til branchen. Chris Wine blev stiftet af Erling Carl, der sammen med sønnerne Gert og Michael arbejdede det op helt fra bunden til en markant position. Efter farens død drev de to sønner firmaet videre, bl.a. med en omfattende aktivitet i Bordeaux med slottet Seguin i appellationen Entre-Deux-Mers og en stor grossistvirksomhed under navnet Chris Wine International. Der blev også etableret en større vinproduktion i Rumænien, Villa Bona Terra. Vinene fra begge områder godt kendte i danske forretninger. Det gamle Chris Wine har i forbindelse med frasalget af aktiviteterne i Danmark, Norge, Sverige og Finland skiftet navn til Carl Wine. I det selskab fortsætter Michael Carl med aktiviteterne på de to slotte, og han fortsætter også den franske grossistvirksomhed i firmaet Chris Wine International. Firmaerne ejes fortsat af de to brødre, fortæller Michael Carl. Gert Carl har i en årrække stået for aktiviteterne i Norge, Sverige og Finland, og det fortsætter han med under de nye ejere. Carl Wine og Chris Wine International bliver leverandør til Chris Wine Nordic. Det gælder bl.a. vinene fra Château de Seguin og Villa Bona Terra, så de vil stadig være i danske forretninger. En betydelig mindre aktivitet, men lige så kendt, er importen af prins Henriks Château de Caix fra Cahors. Her fortsætter samarbejdet også.