Fodbold

Christian Eriksen-assist grundlægger Tottenham-sejr

Christian Eriksen lagde op til Fernando Llorentes 1-0-mål i 2-0-sejren over Swansea i Premier League.

Fernando Llorente sender Christian Eriksens frispark i mål. Foto: /ritzau/AP/Nigel French

Fernando Llorente sender Christian Eriksens frispark i mål. Foto: /ritzau/AP/Nigel French

Christian Eriksen lavede sin første assist i det nye år, da Tottenham tirsdag vandt med 2-0 over Swansea i Premier League.

I det 12. minut slog han et hårdt frispark ind fra siden, og den næsten to meter høje angriber Fernando Llorente headede Tottenham i front mod spanierens gamle klub. Målet burde dog have været underkendt for offside.

Først i slutminutterne blev sejren sikret, da Dele Alli gjorde det til 2-0 til Tottenham efter et oplæg af Harry Kane, der var blevet sparet i de første 67 minutter.

I anden halvleg var Tottenham igen heldig med et dommerskøn, da forsvarsspilleren Davinson Sánchez sparkede en Swansea-spiller ned på en måde, som nok havde fået de fleste dommere til at finde gult kort nummer to frem.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino vurderede formentlig det samme, og for at undgå en udvisning udskiftede han forsvarsspilleren to minutter senere.

Christian Eriksen og Tottenham jagtede en 2-0-scoring, og danskeren var flere gange i afslutterens rolle. Han måtte dog se sine forsøg reddet af Lukasz Fabianski i Swansea-målet.

I den anden ende lå Swansea hele tiden og lurede på muligheder, og waliserne fik en stor chance i det 69. minut, da Jordan Ayew driblede uden om målmanden, men en forsvarsspiller kom i vejen.

Få sekunder senere ramte Swansea stolpen efter et hjørnespark, men tættere på point kom bundproppen ikke. I stedet sørgede Dele Alli for 2-0-målet i det 89. minut.

Swansea er fortsat sidst i Premier League, mens Tottenham med sejren rykker forbi lokalrivalen Arsenal og op på femtepladsen.

Rækkens suveræne tophold, Manchester City, smed søndag point for blot anden gang i sæsonen, men tirsdag kom holdet tilbage på sejrssporet med en sikker 3-1-sejr over Watford.

Raheem Sterling scorede allerede i kampens første minut, og det blev 2-0 på et selvmål 12 minutter senere.

Efter pausen gjorde Sergio Agüero det til 3-0, før André Gray fik lov til at pynte på resultatet.

Pierre-Emile Højbjerg spillede de første 75 minutter, da Southampton tabte 1-2 til Crystal Palace. Stillingen var 1-1, da Højbjerg forlod banen.

I London kom West Ham over nedrykningsstregen med en 2-1-sejr over West Bromwich Albion.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst