Christian Eriksen-perle sikrer sejr over Georgien

Ajax Amsterdam-spilleren scorede sejrsmålet på et direkte frispark to minutter før slutfløjt.

Christian Eriksen-perle sikrer sejr over Georgien

Det danske fodboldlandshold vandt knebent 2-1 hjemme over Georgien, men holdet fik generelt en skidt generalprøve på næste uges VM-kvalifikationskamp mod Armenien.

Danskerne savnede i de første 80 minutter idéer, gnist og farlighed foran mål, og det var først til slut, at angriberen Nicklas Pedersen og Christian Eriksen med en scoring hver fik afværget en regulær ydmygelse på Aalborg Stadion.

Eriksen scorede sejrsmålet direkte på frispark efter 88 minutters spil, mens Nicklas Pedersen havde udlignet 10 minutter forinden.

Første halvleg udviklede sig, lige som Georgien havde håbet på. Danmark havde bolden mest, men var kun farlige få gange, og så kunne georgierne satse på dødbolde og kontrastød.

En dødbold førte blandt andet til en stor georgisk chance efter 34 minutter, hvor målmand Stephan Andersen måtte diske op med en god redning.

På kontrastød var Georgien også farlige, og de kom flere gange i overtal løbende ned mod det danske mål, men Jores Okore og Andreas Bjelland stod godt i vejen.

Den danske taktik blev spoleret af, at den centrale midtbanespiller Niki Zimling måtte udgå med en skade allerede efter 11 minutter. Ind i stedet for Zimling kom Lasse Schöne, og Ajax-profilen havde svært ved at finde sig til rette.

Danmark kunne dog snildt have bragt sig foran med både et og to mål, hvis Simon Poulsen, Andreas Cornelius og Martin Braithwaite havde udnyttet nogle oplagte scoringschancer. Men effektiviteten udeblev.

Det gjorde den til gengæld ikke fem minutter efter pausen, da Irakli Dzaria bragte Georgien foran med 1-0 efter endnu et farligt kontrastød, hvor Okore og Bjelland blev overrumplet.

Danmark satsede offensivt og skiftede angriberne Nicklas Pedersen og Simon Makienok på banen, og Pedersen fik udlignet til 1-1 på en stor fejl i Georgiens forsvar.

Offensiven gav yderligere bonus til slut, og det var opløftende, at Eriksen var i stand til at score direkte på frispark.

Det danske spil skal dog forbedres væsentligt, hvis ikke kampen mod Armenien i VM-kvalifikationen på tirsdag i Parken skal udvikle sig på samme måde.

Et dansk pointtab i den kamp vil nærmest gøre det umuligt for Danmark at kvalificere sig til VM i Brasilien i 2014.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.