Holstebro

Christian fra Skagen er årets fisker

Christian Pilegaard fra Skagen er kåret som Årets Fisker 2016. Han vinder, fordi han investerer i fremtiden, og fordi han er en rollemode for yngre fiskere

Christian Pilegaard er Årets Fisker. Foto: Ole Iversen

Christian Pilegaard er Årets Fisker. Foto: Ole Iversen

HOLSTEBRO:Christian Pilegaard fra Skagen er blevet kåret som Årets Fisker af Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank i Musikteatret i Holstebro. Titlen får han for at være fremadskuende, og tro på fiskeriets fremtid. Han har investeret, så han står godt rustet til fremtiden. Samtidig får han store roser som chef fra mandskabet på sin kutter S 226 Emmely Pilegaard.

- Årets Fisker er en rollemodel for de yngre fiskere. Selvom man ofte hører, at det i dag er svært for unge at etablere sig i fiskeriet, så har han vist, at det kan lade sig gøre at etablere sig med eget fartøj. Med en gennemsnitalder på 57 år for fartøjsejere i dansk fiskeri, må man sige at han med sine 37 år, stadig er en ung mand, forklarer Lars Gammelgaard, Fiskeri Tidende, blandt andet om valget af Christian Pilegaard.

- Året Fisker er fremadskuende og har stor tro på fiskeriets fremtid. Christian Pilegaard mener desuden, det er vigtigt, at nye unge kommer ind i fiskeriet. Fra dag ét som fartøjsejer har han haft lærlinge med om bord, og han finder det afgørende vigtigt, at hans besætning trives, understreger administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank Jan Ulsø Madsen.

Det er fiskerne selv, der via deres lokale fiskeriforening har indstillet fiskere til titlen. En jury bestående af administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank Jan Ulsø Madsen, Flemming Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd og Torben Høy, Vest Fisk og Lars Gammelgaard, Fiskeri Tidende, har sammen fundet den fisker, der er Årets Fisker 2016.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.