Lokalpolitik

Christian Friis Bach rykker til Himmerland

Tidligere radikal minister forlader Frederikshavn og skifter folketingskreds - igen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kasper Bagnkop, formand for den radikale kredsbestyrelse i Frederikshavn, håber, at kredsen kan ”beholde” Christian Friis Bach i samarbejde med hans ny himmerlandske kreds. Arkivfoto: Peter Broen.

HIMMERLAND/FREDERIKSHAVN:Fhv. udviklingsminister, folketingsmedlem Christian Friis Bach bliver ny folketingskandidat for Radikale Venstres Himmerlandskreds, som dækker Rebild og Vesthimmerlands kommuner.

Det oplyser kredsformand Michael Portefée, der selv er nyvalgt medlem af byrådet i Rebild Kommune.

- Det er et scoop for Himmerland, at vi nu får Christian Friis Bach stillet op. Han er yderst kompetent og har en masse erfaring, og så har han evnen til at stikke fingeren i jorden og få folk omkring ham til at samarbejde. Vi håber, at det kan være med til at udvikle hele området, hvis Christian Friis Bach bliver valgt i Himmerland, siger Michael Portefée.

47-årige Christian Friis Bach er valgt til Folketinget på Sjælland, men skiftede i 2013 til en anden nordjysk kreds, nemlig i Frederikshavn. Her blev han så sent som for en uge siden på generalforsamlingen genvalgt som folketingskandidat.

Angiveligt ønsker man i Radikale Venstre i Nordjylland at fordele kandidatkræfterne bedre end i dag, hvor kulturminister Marianne Jelved er kandidat i Hjørringkredsen, mens Christian Friis Bach stiller op i nabokredsen.

Beklagelse i Frederikshavn

I Frederikshavn gik den mangeårige formand, Hans Jørgen Nygaard, i sidste uge af og blev afløst af Kasper Bagnkop som formand. Begge beklager Christian Friis Bachs farvel og håber, at Radikale Venstre i Nordjylland måske vil justere en tidligere beslutning om, at folketingskandidater kun kan stille op i én kreds.

- For det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi rigtig gerne vil beholde Christian, også hvis vi skal dele ham med en anden kreds, siger Kasper Bagnkop.

- Det var et kæmpeløft for vores forening, at Christian Friis Bach stillede op. Vi anerkender, at man som kandidat må tænke taktisk og overveje, hvordan man bedst opnår valg, og Frederikshavn er ikke ligefrem nogen radikal højborg. Men det vil være rigtig bittert, hvis det ender med, at han ikke mere er kandidat her hos os, siger kredsformanden.

Mandag 31. marts holder Radikale Venstre i Himmerland ekstraordinær generalforsamling, hvor Christian Friis Bach kommer og præsenterer sig selv for de lokale radikale.

Han afløser, hvis han bliver valgt, Ninni Lodahl Gjessing, som selv har ønsket at trække sig som folketingskandidat, fordi hun i forvejen både er byrådsmedlem i Vesthimmerland og regionsrådsmedlem.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.