Retssag

Christian Kjærs tur til bageren resulterer i fængselsstraf

- Der er ingen beviser, så jeg har det egentlig godt med en betinget dom, siger rigmand om fængselsstraf.

LYNGBY:Hofjægermester, kammerherre, advokat, eks-politiker, rigmand og nu også dømt kriminel.

Den 75-årige Christian Kjær har mange titler, og torsdag har han fået endnu en.

Her har Retten i Lyngby valgt at straffe den kendte mangemillionær med betinget fængsel i 30 dage og en frakendelse af kørekortet i et år.

Hertil kommer en bøde på 10.000 kroner.

Sanktionen er en konsekvens af Christian Kjærs møde med en trafikofficial ved et cykelløb i Nordsjælland 18. august sidste år.

Den pågældende morgen havde Kjær været et smut til bageren, men på vejen tilbage blev han bedt om at køre en anden vej.

Den instruks havde kammerherren dog tilsyneladende ikke tænkt sig at følge. Og da den frivillige official fra cykelløbet stillede sig op foran Kjærs blå Tesla, trykkede kammerherren ifølge retten forsigtigt på speederen.

- Vi finder det bevist, at han (den frivillige, red.) er blevet ramt, og at tiltalte har tilsidesat færdselsloven på særlig hensynsløs måde, siger retsformanden i forbindelse med domsafsigelsen.

Påkørslen skete dog med så lav fart, at den ifølge retten kan sidestilles med et "skub". Offeret fik alene et blåt mærke.

Christian Kjær har nægtet sig skyldig og hævdet, at det omvendt var den frivillige trafikofficial, der angreb ham med en stav.

I øvrigt siger han, at han alene modsatte sig instrukserne af hensyn til andre trafikanters sikkerhed. Men den forklaring valgte retten altså at forkaste.

Det tager kammerherren dog med ro.

- Der er ingen beviser, så jeg har det egentlig godt med en betinget dom. Det bliver aldrig til mere, siger han i sekunderne efter dommen.

Rollen som tiltalt i en straffesag har i det hele taget ikke virket til at påvirke den 75-åriges humør.

Dagen igennem har han småsnakket med tilhørerne i retssalen, og umiddelbart inden domsafsigelsen tilbød han de tilstedeværende journalister et væddemål om, hvorvidt han ville blive dømt.

- Tror I, jeg kommer i fængsel? Vi kan vædde et rundstykke, sagde han muntert.

Ud over en række titler såsom kammerherre og hofjægermester er Christian Kjær tidligere lokalpolitiker for De Konservative og advokat. Han blev født ind i cementvirksomheden FLSmidth og har besiddet en række bestyrelsesposter.

Det er dog især venskabet med nu afdøde prins Henrik og ikke mindst ægteskabet med Spies-arvingen Janni Spies, der har sendt ham på forsiden af aviser og ugeblade.

Christian Kjær har nu 14 dage til at overveje, om han vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst