Kultur

Christian Tafdrups nytårsønsker: Nu skal jeg være systematisk

Der skal skrives flere to-do-lister og rejses en del i det nye år, hvis det står til Christian Tafdrup.

Christian Tafdrup er aktuel med filmen "En frygtelig kvinde". Foto: /ritzau/Olufson Jonas

Christian Tafdrup er aktuel med filmen "En frygtelig kvinde". Foto: /ritzau/Olufson Jonas

Der skal mere styr på hverdagens kedelige pligter, investeres i en cykelhjelm og bruges penge på musik, rejser og tøj.

Skuespiller og filminstruktør Christian Tafdrup, der netop nu er aktuel med filmen "En frygtelig kvinde", har mange ambitioner for 2018.

Her fortæller den 39-årige instruktør om sine ønsker for det kommende år:

Hvad ønsker du dig af 2018?

- Vi flyttede for tre måneder siden, og der er stadig to rum, som er fulde af flyttekasser og rod, så jeg ønsker simpelthen, at vi kommer ordentlig i stand i vores nye lejlighed.

- Når det er sagt, ønsker jeg også, at jeg bliver bedre til at beskæftige mig med ting, jeg synes, er kedelige - praktiske ting. Jeg er utrolig upraktisk, og jeg gider ikke længere være nødt til at ringe til min far eller min kærestes stedfar for at få hjælp til at sætte en hylde op. Jeg fylder 40 næste gang, så jeg vil gerne have styr på tilværelsens lidt kedelige hverdagsting.

- Så ønsker jeg mig mere tid med min familie og ikke at sige ja til for mange ting på en gang. At være bedre til at sige nej og så ikke tro, at ingen vil arbejde med mig igen af den grund.

- Og så ønsker jeg mig en ny gaderobe. Jeg vil også gerne drikke mere vand, spise mere frugt, gå tidligere i seng og få genoptaget mit kørekort. Jeg tog kørekort for fem år siden og har kørt fire gange siden.

Hvad vil du gøre for det?

- Jeg er et rodehoved, så det er rigtig godt for mig at skrive lister og strege ud, når noget er gjort. Når jeg gør det, oplever jeg en enorm lykkefølelse. Så jeg vil købe en notesbog, og så vil jeg skrive to-do-lister og strege ud. Jeg vil simpelthen være systematisk.

Hvad vil du gøre mindre af?

- Jeg tror, mange siger det - men mindre telefon, mindre Facebook. Jeg tror simpelthen ikke, at det er godt for noget. Og så vil jeg sige til mig selv og min kæreste, at vi skal lægge telefonerne væk om aftenen.

- Jeg vil tage kortere bade, og jeg vil også fortsætte med at drikke mindre vin og øl. Jeg tror sgu, at jeg vil arbejde lidt mindre, hvis jeg har råd til det.

Hvad vil du gerne investere i?

- Jeg vil gerne investere i en bil. En lille, ydmyg bil, så vi kan komme rundt. Og jeg vil gerne investere i et skrivebord. Jeg har ikke noget kontor, så jeg kan ikke skrive nogen steder. Jeg vil også investere i en ny computer, min computer nu er ubrugelig, der er virus i den. Og i en ny telefon. Jeg vil også gerne investere i noget yoga og afkobling, det kunne jeg godt tænke mig at prøve.

- Jeg vil også gerne investere i noget mere musik, måske et Spotify-abonnement. Jeg synes, at når man bliver ældre, mister man evnen til at være nysgerrig på nye ting. Jeg har altid fulgt meget med i musik, men nu er det næsten helt væk fra min hverdag, så jeg vil investere i min nysgerrighed. Jeg vil også gerne gå til flere koncerter.

- Jeg vil også købe en cykelhjelm, det er vigtigt.

Hvor vil du gerne rejse hen?

- Jeg skal til Thailand med min familie i februar. Jeg glæder mig så meget, men det er så dyrt. Jeg mødte Erik Clausen (skuespiller, red.) til en julefrokost forleden, og han sagde: "Jamen det er jo bare penge, kom afsted".

- Jeg vil også gerne til Ibiza, min kæreste er halvt spansk, og hun har boet der i mange år, og hun vil gerne vise os øen til sommer. Jeg vil gerne i mine forældres sommerhus, som jeg elsker at være i. Og så vil jeg vildt gerne på en skiferie. Det har jeg ikke været, siden jeg var 13 år. Jeg var virkelig dårlig til det, men jeg husker det alligevel som noget af det hyggeligste.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst