Danmark

Christiania-advokat: Millionerne er i hus

Den mangler endnu at blive underskrevet, men ifølge advokaten ligger der en låneaftale på 55 millioner klar.

Christiania-advokat: Millionerne er i hus

Selvom Christiania indtil videre kun har hentet 8.559.033,00 millioner kroner på at sælge folkeaktier, betyder det ikke, at fristaden må lukke og slukke den 1. juli.

Det resterende tocifrede millionbeløb, christianitterne skal bruge for at købe sig fri af staten, er nemlig fundet andetsteds, fortæller advokat og bestyrelsesmedlem i Christiania Fonden Knud Foldschack.

- Vi har lavet en aftale om et kreditforeningslån med Realkredit Danmark på 55 millioner kroner med statsgaranti.

Pengene er blevet tilbudt os, og de vil blive hjemtaget inden for de næste 10 dage, siger han til Ritzau.

Det har ikke været muligt at få oplysningerne bekræftet i låneinstituttet.

- Vi kommenterer aldrig på konkrete kundeforhold, så det vil jeg ikke udtale mig om, siger pressechef i Realkredit Danmark Kenni Leth.

Ifølge Foldschack er alle aftaler omkring forsikringer, lånetilbud og diverse kontrakter forhandlet på plads i fuldstændig overensstemmelse med den aftale, der blev indgået med daværende finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for et års tid siden.

- Så den 1. juli vil vi stå klar med en check på 55 millioner kroner til til staten og klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R).

Og derefter vil overdragelsen ske, slår Knud Foldschack fast.

Låneaftalen med Realkredit Danmark vil blive forrentet og afdraget over de næste 30 år.

- Fuldstændig som hvis der var tale om et lån på et hus i Ballerup, siger han.

De 55 millioner kroner, der om cirka tre uger overdrages, er den første afbetaling på den samlede pris på 76 millioner kroner, som Fonden Fristaden Christiania skal betale staten for at blive herre i eget hus.

- Efter 40 års usikkerhed på Christiania, og over 20 regeringers manglende mulighed for at lave en aftale senere, er vi nu endelig lykkedes med at få en på plads, siger Foldschack.

/ritzau/