Christiania-advokat: V har fået solstik

Advokat Knud Foldschack er paf over, at Venstre truer med ikke at efterleve plan om Christianias fremtid.

Christiania-advokat: V har fået solstik

Christiania vil blive overdraget til den fond, som efter planen skal overtage fristaden fra staten den 1. juli.

Det er fondens advokat Knud Foldschack overbevist om, selvom Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, truer med at sætte en kæp i hjulet for planen, hvis han ikke kan få en garanti for, at rockere ikke bor på Christiania.

- Nu er det gudskelov ikke Venstres retsordfører, der alene afgør det, siger advokaten og fortsætter:

- Der blev indgået en aftale med Venstres daværende finansminister, Claus Hjort Frederiksen, i juni 2011. Den aftale har vi tænkt os at overholde fra fondens side - og jeg er også sikker på, at Venstre vil overholde den, siger han.

Karsten Lauritzen siger dog, at han vil ikke have, at staten sælger sine bygninger billigt til organiseret kriminalitet. Og han kræver en sikkerhed for, at Christiania udelukkende overdrages til christianitterne og ikke rockere.

- Jeg er helt enig i, at vi ikke skal lade rockerne overtage noget som helst - og det gør de jo heller ikke. Men der er ingenting, der er forandret fra juni 2011 til i dag - så det er populistisk bragesnak fra Venstres retsordfører, siger Knud Foldschack.

Advokaten understreger, at man både i fonden, der skal købe fristanden af staten, og blandt christianitterne arbejder for at få kriminaliteten ud af Christiania.

- Der er præcis samme forudsætninger på Christiania som for et år siden. Det her gør nogle mennesker usikre - men jeg tror ikke, der kommer mere ud af det, siger Knud Foldschack.

Venstre har nu fået lovning på et møde med klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), der har ansvaret for bygningerne i fristaden, justitsminister Morten Bødskov (S) og politiet for at høre, hvordan regeringen vil få rockerne ud af Christiania.

/ritzau/