Danmark

Christiania truer: Vi dropper overtagelsen

Christiania-advokaten Knud Foldschack raser over folk, der forsøger at slå plat på overfald i fristaden.

Christiania truer: Vi dropper overtagelsen

1. juli overtager en fond efter planen fristaden Christiania i København, men nu truer fonden med, at aftalen kan blive droppet i sidste øjeblik.

I de seneste uger har politikere og politifolk været kritiske over kriminaliteten i fristaden og sat spørgsmålstegn ved fondens evne til at håndtere overtagelsen.

Tonen blev yderligere skærpet, da en journalist blev overfaldet 7. juni.

Men nu er bægeret fyldt, og hvis den manglende tillid til projektet fortsætter, er fonden parat til at droppe overdragelsen, fortæller fondens advokat, Knud Foldschack.

- 22 regeringer har i 40 år forsøgt at finde en løsning for Christiania. Og nu er der fundet en løsning, hvor en gruppe mennesker påtager sig et stort ansvar og arbejder seriøst med at overtage fristaden, siger Knud Foldschack.

- Hvis vi skal mødes med mistillid på denne måde, tør vi simpelthen ikke stå for overdragelsen. Alle - både politikere og politifolk - har kendt til hvert et komma i aftalen, og det, vi ser i øjeblikket, er politisk plat af værste skuffe, siger han.

Foldschack kræver nu, at regeringen og politiets øverste ledelse går ud og bakker op om den omdiskuterede overtagelse.

Det er den eneste måde, mistilliden kan manes i jorden, mener han.

- Hvis ikke vi bliver mødt med tillid og en tro på, at vi forsøger at løse vores opgave på bedst mulig måde, kan vi ikke påtage os opgaven. Justitsministeren og politidirektøren må på banen, lyder det fra Knud Foldschack.

Overfaldet på journalisten skete torsdag den 7. juni, da han forsøgte at filme hashboderne i Pusher Street med et skjult kamera. Hashhandlerne flåede tøjet af ham og smed ham ud.

/ritzau/