Christianit om skud på Christiania: Politiet er magtesløst

Politiet kan intet stille op mod de kriminelle kræfter på Christiania, siger beboer på fristaden efter skud.

Beboerne på Christiania er chokerede over, at to betjente og en civil sent onsdag aften er blevet skudt i forbindelse med en anholdelse på fristadens berømte hashgade, Pusher Street.

Det siger Kirsten Larsen, som er medlem af Christianias pressegruppe. Hun vurderer, at politiet kæmper magtesløst mod hashpusherne, bagmændene og andre kriminelle på hashgaden.

- Politiet er gidsler i en dårlig og urealistisk politik. Det er politikerne, som ikke gider gøre noget og ikke gider at rokke sig. Og det er skidt for vores samfund, siger hun.

- Der har været ro i lang tid, og jeg gik faktisk og tænkte, at det gik meget godt herude. Men så begyndte jeg også at blive lidt nervøs for, om der snart ville ske et eller andet, siger hun.

En særligt dedikeret styrke i Københavns Politi har over sommeren gennemført en stribe aktioner på Christiania, hvor betjente har ryddet Pusher Street for salgsboder, men hashhandlerne har hurtigt bygget deres boder op igen.

Men med skudepisoden har de kriminelle i hashgaden for alvor overskredet grænsen, sagde politidirektøren ved Københavns Politi, Thorkild Fogde, tidligt torsdag morgen.

- Derfor mener vi nu, at det må være afgørende tid til at lægge afstand til den organiserede kriminalitet og få de kriminelle presset ud, sagde han.

Ifølge Kirsten Larsen er der kun én ting at gøre: At legalisere hashen.

- Det må være den eneste vej frem. Der vil altid være et stort marked for den vare, fordi der er rigtig mange, der bruger den, så det nytter ikke med mere forbud, mere kontrol og mere politi, siger hun.

- Vi har noget, der minder om forbudstiden i USA, med en mafia, der bare vokser og vokser.

Torsdag morgen har politiet anholdt den formodede gerningsmand til skyderiet, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.