Christianitter afventer konkret forslag om almene boliger

På Christiania vil man tage stilling til forslaget om almene boliger i fristaden, når man kender detaljerne.

Regeringen planlægger, at nogle af de almene boliger, som man vil opføre frem mod 2035, skal ligge på Christiania. (Arkivfoto)

Regeringen planlægger, at nogle af de almene boliger, som man vil opføre frem mod 2035, skal ligge på Christiania. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Christianitterne vil ikke vende tommelfingeren op eller ned til regeringens forslag om at opføre almene boliger på Christiania, før man ved mere om forslaget.

Det siger Hulda Mader fra pressegruppen på Christiania.

- Vi ved ikke noget om forslaget, så vi må tage stilling til det, når det kommer, siger hun.

Tirsdag har regeringen præsenteret et boligudspil, hvor det blandt andet fremgår, at regeringen vil afsætte 10 milliarder kroner fra Nybyggerifonden til at bygge 22.000 almene boliger.

Regeringen vil undersøge, om nogle af de boliger kan etableres på Christiania i København.

Det fremgår altså ikke af udspillet, om det er muligt at bygge almene boliger på Christiania, mens det heller ikke fremgår, hvor mange almene boliger der i givet fald skulle etableres i fristaden.

- Vi synes, at det er fint, at christianitter får adgang til almene boliger, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) på det pressemøde, hvor udspillet blev præsenteret.

Der nævnes også andre konkrete steder i København, hvor der kan opføres almene boliger. Skjolds Plads på Nørrebro og Bispebjerg nævnes i udspillet.

De 22.000 nye almene boliger skal bygges frem mod 2035.

Regeringen foreslår, at kommunerne skal have mulighed for at stille krav til lokalplaner om, at op til 33 procent af boligmassen i nye boligområder skal forbeholdes almene boliger. I dag er det tal 25 procent.

- Hvis vi vil skabe balance i hele Danmark, er vi nødt til også at skabe balance i vores store byer. Den balance tipper, når det er svært for almindelige mennesker at finde en bolig, og når nye boligområder er på vej til at udvikle sig til velhaverkvarterer.

- Vi vil derfor nu sætte os i spidsen for at bygge flere almene boliger, så vi sikrer blandede byer, siger Kaare Dybvad Bek.

Ved Folketingets åbning i forrige uge sagde statsminister Mette Frederiksen (S), at udspillet skulle betyde tre gange så mange nybyggede familieboliger i København.

De almene boliger skal ifølge statsministeren have en størrelse på mellem 80 og 90 kvadratmeter og koste omkring 8000 kroner om måneden at bo i.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.