Frederikshavn

Christina Lykke: - Vi har ikke været dygtige nok

- Vi skal kunne passe på alle kommunens borgere, siger B&U-formand Christina Lykke Eriksen

- Forældrene har selvfølgelig et ansvar, men hvad nu hvis nogle forældre ikke kan løfte det ansvar. De forældre skal vi hjælpe på et meget tidligere tidspunkt. Der ligger en stor opgave, siger B&U-formand Christina Lykke Eriksen (SF) Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

- Forældrene har selvfølgelig et ansvar, men hvad nu hvis nogle forældre ikke kan løfte det ansvar. De forældre skal vi hjælpe på et meget tidligere tidspunkt. Der ligger en stor opgave, siger B&U-formand Christina Lykke Eriksen (SF) Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Den alarmerende udvikling i dele af ungdomsmiljøet i Frederikshavn får nu børne- og ungdomsudvalget (B&U) til at sætte alle kræfter ind på at vende den negative spiral.

Unge helt ned til 12-13-års alderen falder igennem kommunens netværk og er på vej ud i kriminalitet, stofmisbrug i bandelignende grupperinger i et omfang, der ikke er set tidligere.

Udvalgsformand Christina Lykke Eriksen (SF) mener, at problemerne er en konsekvens af flere år med nedskæringer inden for det offentlige.

- Unge er unge og søger grænser og eksperimenterer. Sådan har det altid været, men nu har det nået en kaliber, hvor det er mere alvorligt.

- Der kan være mange grunde til det. Vi har lagt klubber sammen, og så er det sikkert også et spørgsmål om ressourcer, både hos politiet og i den kommunale organisation, siger udvalgsformanden.

Christina Lykke Eriksen mener, der er tale om 40-50 unge, der er uden for politiet og kommunens rækkevidde - og det er 40-50 for mange.

Ikke godt nok

- Hvordan har du det som udvalgsformand med, at så mange helt unge i Frederikshavn falder ned mellem to stole?

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Som politikere skal vi passe på alle borgere, unge som gamle, uanset hvilket samfundslag, de kommer fra, så det er ikke tilfredsstillende. Vi har ikke været dygtige nok, og fremadrettet skal vi se på, hvordan vi kan gøre en meget tidligere indsats.

I første omgang har B&U besluttet at afsætte en halv million kroner til en akut indsats.

- Vi skal booste de initiativer, vi allerede har sat i gang. Vi har dygtigt personale, der tidligere havde kontakten til de unge.

- Nu opretter vi gadeteams, der så hurtigt som muligt skal være derude blandt de unge.

Forældrenes rolle

På længere sigt mener Christina Lykke Eriksen, at der er behov for at se på forældrenes rolle og ansvar.

- Forældrene har et ansvar. Det er der mange, der har sagt i ugens løb, og ja, forældrene har et ansvar, men hvis forældrene nu ikke er i stand til at løfte det ansvar, hvordan kan vi så hjælpe dem til at blive de bedste forældre. Der ligger en stor opgave, og det skal vi i gang at se på.

Flere år med nedskæringer

B&U er allerede hård presset på økonomien, og mangler at finde besparelser for 8,6 millioner kroner på næste års budget, og Christina Lykke Eriksen mener, at den aktuelle situation med problemer blandt de unge må få byrådet til at erkende, at der kan skæres for hårdt og afsætte flere penge til området i de budgetforhandlinger, som starter om 14 dage.

- Vi er ni engagerede medlemmer i B&U, og det er ikke for sjov, at vi holder nogle meget lange møder. Vi har tre store områder, familie- skole- og daginstitutionsområdet, som i flere år alle har været presset af store nedskæringer og serviceforringelser.

- Vi har ikke en åben pengekasse, men behovet er der, så vi er nødt til at finde pengene, så det ikke eskalerer igen. Vi skal op på siden af de unge, ellers løber de fra os, siger Christina Lykke Eriksen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.