Christopher Juul får alsidig rolle under Touren

Der bliver nok at se til for Christopher Juul-Jensen, som får flere kasketter i sin Tour de France-debut.

Christopher Juul-Jensen skal køre Tour de France Foto: Scanpix/Henning Bagger

Christopher Juul-Jensen skal køre Tour de France Foto: Scanpix/Henning Bagger

Smilet sidder klistret fast til 26-årige Christopher Juul-Jensens ansigt, da han møder den samlede presse forud for sin debut i verdens største cykelløb, Tour de France.

Symptomatisk for hans ligefremme facon og det flade hierarki på Orica-Bikeexchange indtager den danske debutant pladsen i midten ved podiet i teltet i pressecentret.

Men glæden skygger ikke for alvoren ved den opgave, han står overfor, og der bliver rigeligt at se til for Christopher Juul.

- Jeg tror, jeg får en ret bred rolle. Vi har nogle oplagte etaper, hvor vi kan køre om sejren med ret mange forskellige ryttere, og her skal Luke Durbridge, Mathew Hayman og jeg selv være trækhestene.

- Men når vi er godt inde i løbet, og jeg forhåbentlig er kommet godt igennem og fortsat har gode ben, så skal jeg tage chancen og opsøge muligheden, forklarer det danske islæt på det australske hold.

Han er dog fuldt ud klar over, at det bliver svært at blive den første dansker siden 2009 til at vinde en etape i Touren.

- Hver gang man er ude at træne, forestiller man sig jo, at man er i udbrud, men det er noget nemmere sagt end gjort. Alle ryttere vil jo kæmpe for at vinde en etape, lyder det fra Christopher Juul.

Det hele går løs lørdag med første etape, og den regerende Post Danmark Rundt-mester glæder sig.

- Det bobler, men på den gode måde. Det er ikke, fordi jeg har dårlig mave, siger han.

- Jeg glæder mig nok mest til at komme helskindet gennem den første uge. Jeg kan forstå på de ryttere, som har kørt Touren mange gange, at det ofte er meget hektisk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.