Chuck-Wagon gjorde holdt i Hirtshals

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

--- og kulørte lamper. Foto: Preben Andreasen

Foruden de velkendte restauranter, grillbarer og andre spisesteder i byen er der dukket et nyt op. Det er en Chuck-Wagon eller nærmere en look alike. Den besøger flere småbyer på strækningen Løkken - Hirtshals. Onsdag eftermiddag holdt den ved Spar i Hirtshals.

En chuck wagon er oprindelig en form for " feltkøkken " eller overdækket vogn, som historisk anvendtes til opbevaring og transport af letfordærvelige fødevarer og kogegrej på prærien i USA og Canada. Disse vogne var en del af et vogntog af bosættere eller omrejsende arbejdstagere såsom cowboys eller skovhuggere.

I moderne tid er chuckwagons funktion nærmest som en pølsevogn.

I vognen kan man få ægte Amerikansk mad som Corn Dogs - pølser med en panering af majs - på pind, diverse hjemmelavede burgere og sandwichs.

Vognen ejes af Mark Steven. For ét års tid siden gik han i gang med at bygge en ostebil om til en "ægte" rullende amerikansk spisevogn, hvor han fabrikerer og serverer traditionelt Amerikansk mad.

Egentlig er Mark Steven chef (kok) på færgen Norrøna. Men han holder en pause med sejleriet og forsøger at bygge en forretning op omkring sin chuck wagon.

En charmerende og hyggelig del af stemningen omkring Mark’s vogn er at han er ægte Amerikaner, han er nemlig født i Wisconsin - en stat i USA. Derfor kan han ikke tale dansk, men han forstår det meste og har ingen problemer med at kommunikere med sine kunder.

Kunderne ser ud til at kunne lide konceptet, mange af dem vender tilbage og kan næsten betragtes som stamkunder. De har taget the american style til sig.

.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.