Naturkatastrofer

Cimber-redning sikrer lave priser

Nordjyder kan glæde sig over Cimber-redning - det betyder fortsat lave flypriser.

Det kriseramte flyselskab Cimber Sterling har fortsat svært ved at få drejet forretningen rundt til at give overskud. Arkivfoto.

Det kriseramte flyselskab Cimber Sterling har fortsat svært ved at få drejet forretningen rundt til at give overskud. Arkivfoto.

Nordjyderne kan glæde sig over, at det økonomisk trængte flyselskab Cimber Sterling blev reddet i sidste øjeblik af det ukrainske investeringsselskab Mansvell Enterprises. - Redningen sikrer fortsat lave priser på flytrafikken mellem Aalborg og København. Det pointerer kommunikationschef Rikke Mølgaard fra Aalborg Lufthavn, hvor konkurrencen på netop flyruten mellem Aalborg og København er hård. Ruten beflyves af de tre selskaber: SAS, Norwegian og Cimber Sterling. Og - ifølge Rikke Mølgaard - står Cimber Sterling for en tredjedel af indenrigstrafikken fra Aalborg. Konkurrencen på flyruten mellem Aalborg og København har ikke kun sikret passagerne billige flybilletter - den har også forøget antallet af flypassagerer. De lave priser på flybilletter betyder ikke nødvendigvis, at flyselskaberne udsulter hinanden. Ifølge Rikke Mølgaard er indenrigsruten profitabel for flyselskaberne, fordi ikke alle pladser i flyet sælges til de lave priser. Det har de fleste flypassagerer sikkert oplevet - den ene dag koster flybilletten til København måske kun 200-300 kr., andre dage kan prisen være tre gange så høj eller mere. Aalborg Lufthavn havde forberedt sig på, at det kunne gå galt med et af de tre flyselskaber, som flyver indenrigs fra Aalborg. Derfor var lufthavnen klar med en "plan B", som gik ud på at få et fjerde selskab til at flyve på indenrigsruten, hvis et af de andre tre selskaber lukkede. - Vi ved, at rigtig mange selskaber holder øje med ikke kun det danske marked, men også markedet i Norden. Derfor er der altid nogen, der står på spring til at overtage en ledig plads i markedet, siger hun.