Cirkusmuseet åbner Artistens Værksted

I det interaktive værksted kan besøgende familier selv indøve et cirkusnummer, sminke sig og optræde i Ridehuset med spotlight og musik

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

ROLD:- Det tager i reglen kun børn halvandet minut at se Cirkusmuseets samling. Så begynder interessen allerede at dale.

- Og det er jo ærgerligt, når man som barn endelig er kommet på museum med far og mor, siger Gert Rubæk fra museets skoletjeneste.

- Anderledes når de selv laver cirkus. Så kan de bruge timer - somme tider dage på Cirkusmuseet, uddyber Gert Rubæk, som jo selv har oplevet det utallige gange.

Artistens Værksted

Det råder man nu bod på med Artistens Værksted.

Nu kan familier låner rekvisitter af museet, se en instruktiv video og lære sig et nummer eller to, sminker sig og derefter går over i det 12-kantede ridehus og lave rigtig cirkus.

Ikke i bælgmørke men i skæret af stemningsfulde og spotlights og til truttende cirkusmusik, som nemt betjenes med et par knapper.

Se det på video - og øv dig

Med brug af cirkusartist Jørgen Mortensen (Det Flyvende Kuffertcirkus) har museet fået indspillet små instruktionsvideoer til Artistens Værksted.

Instruktionerne kan følges på fire videoskærme, og ved at studere disse videoer kan du så aflure, hvordan du balancerer med tallerkener, jonglerer med tørklæder og kegler eller får flotte, dekorerede djævlestokke til at svæve i luften.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.