Cirkustelt er styrtet sammen under forestilling

Ni personer er kommet lettere til skade - de første meldinger om en alvorligt kvæstet var ikke korrekte.

Cirkustelt er styrtet sammen under forestilling

Et firmaarrangement med en cirkusforestilling i Kalundborg endte fredag eftermiddag galt, da cirkusteltet styrtede sammen midt under forestillingen.

Ni personer kom lettere til skade. I første omgang forlød det, at en person var i kritisk tilstand, men nu oplyser politiet i en pressemeddelelse, at det ikke er korrekt.

- De tilskadekomne er bragt til sygehusene i Holbæk, Køge og Slagelse, siger politiets talsmand Martin Bjerregaard fra Midt og Vestsjællands Politi.

Det var et festivaltelt fra Cirkus Arena, der styrtede sammen, da vinden fik fat i det.

Turnéchef i Cirkus Arena Klaus Jochumsen oplyser, at det var et par kraftige vindstød, der trak pælene i den ene side af teltet op af jorden.

Teltet var lejet ud til en firmafest i energivirksomheden Seas NVE, hvor omkring 500 gæster, der især var pensionister, spiste og overværede en cirkusforestilling. Men midt under nummeret med elefanterne, blæste den ene del af teltet omkuld.

Politiet slog storalarm og sendte alt disponibelt mandskab til Kalundborg, da meldingen om ulykken kom omkring klokken 15.

- De gæster, der kunne nå det, løb ud, men de er selvfølgelig dybt bekymrede for deres pårørende, der ikke nåede ud, fortsætter han.

Politiet har nu samlet gæsterne sammen i busser og har oprettet et pårørendecenter i Årby Fritidscenter i Melbygade i Årby.

- Det gør vi dels for at sikre, at alle er til stede, dels for at tilbyde psykologhjælp, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Desuden har vi tilkaldt Arbejdstilsynet og politiets teknikere, der skal undersøge, hvordan ulykken kunne ske, fortsætter han.

Teltet, der faldt sammen, er et festivaltelt, som Cirkus Arena lejer ud til forskellige arrangementer. Det store cirkustelt står i øjeblikket på Dyrskuepladsen i Odense.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.