City: Færre busser giver bedre midtby

Detailhandlen i Aalborg har store forventninger til letbanen og en forandring til det bedre

Lars Termansen
Busserne fylder meget i midtbyen, og færre af dem kan give et roligere miljø med nye udviklingsmuligheder, mener Aalborg City. Foto: Laura Thomsen
Aalborg 17. august 2015 06:20 - Opdateret 29. september 2015 13:14

AALBORG: Detailhandlen i Aalborg har ikke noget imod, at færre bybusser skal køre over Nytorv. Det kan gøre byen mere rolig, harmonisk og skabe nye oaser, hvis letbanen der afløser et antal busser, lyder meldingen.

- Letbanen er den moderne måde at transportere folk på, og mange gange er der rigtig, rigtig mange busser inde i midtbyen, og det er ikke dem alle, der er fyldt til bristepunktet, siger direktør Flemming Thingbak, Aalborg City.

Mere harmonisk by

Han mener, at færre busser ind over Østerågade og Nytorv kan gøre Aalborgs midtby mere rolig og skabe en ny harmoni med mulighed for at udvikle nye oaser, hvor folk kan opholde sig og nyde Aalborg uden lyden at store busser, der ruller forbi hele tiden. City-direktøren peger på Aarhus, hvor midtbyen langs åen er blevet fredeliggjort og har fået et attraktivt miljø med mange restauranter og cafeer.

Parkering i randen

Hos Aalborg City er man ikke bange for, at kunderne udebliver, hvis færre busser ruller igennem midtbyen.

- Jeg er helt overbevist om, at folk udefra vil komme til at opleve letbanen, som en meget positiv ting, og jeg kan sagtens forestille mig, at folk fra hele regionen finder på at parkere deres biler ude ved Gigantium, stiger på letbanen og syv minutter efter står de inde på Nytorv, siger Flemming Thingbak.

Lige nu er letbane-projektet i offentlig høring. Den slutter 9. september, og i den forbindelse er der mulighed for at give sin mening til kende. Blandt andet om fremtidens bybuskørsel i Aalborg, når letbanen ruller i 2021.

Tema: AALBORG LETBANE

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...