CL-klubber straffet for dårlig tribuneopførsel

Zenit St. Petersborg og Olympiakos må lukke tribuner i de kommende Champions League-1/8-finaler.

CL-klubber straffet for dårlig tribuneopførsel

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) har onsdag idømt Zenit St. Petersborg og Olympiakos bøder og stadionrestriktioner som følge af farlig og racistisk opførsel fra de to klubbers fans i den seneste Champions League-runde.

Den græske klub Olympiakos straffes i forbindelse med hjemmeopgøret mod Anderlecht 10. december, hvor Olympiakos-tilhængerne viste særdeles usympatiske sider af sig selv. Uefa skriver i et statement:

- Olympiakos er blevet straffet for fansenes racistiske opførsel, utilstrækkelig organisation, fyrværkeri og brug af laser. Der vil være en delvist lukning af den græske klubs stadion - den nederste del af nordtribunen - i klubbens næste hjemmekamp i Uefa-regi.

Klubben er desuden blevet idømt en bøde på 30.000 euro (omkring 225.000 kroner).

Grækernes næste hjemmekamp i europæisk sammenhæng er 1/8-finalen i Champions League mod Manchester United i februar.

Også russiske Zenit St. Petersborg er blevet straffet for dårlig opførsel på tribunerne. Tilskuerne fremviste et stort banner under kampen mod Austria Wien. Og der blev desuden fyret fyrværkeri af under kampen.

- Der vil være en delvis nedlukning af det russiske holds stadion - især det område, der huser klubbens ultras - under deres næste kamp i en Uefa-konkurrence. Zenit er også blevet idømt en bøde på 40.000 euro (omkring 300.000 kroner), skriver Uefa.

Zenit møder i februar Borussia Dortmund i Champions Leagues 1/8-finale.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.