CL Partyservice åbner ny butik

Slagter og take away indrettes i den tidligere bagerbutik på Elmevej i Ø. Brønderslev

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

På hjørnet af Elmevej og Engvej ligger den tidligere bagerbutik, der nu renoveres og forvandles til slagterbutik.

BRØNDERSLEV:Christian Schmidt har drevet CL Partyservice i Ø. Brønderslev i ti år. Ti travle år. Nu skruer den lokale madleverandør ekstra op for blusset. Han åbner om kort tid ”Schmidts Slagter og Take Away” i den tidligere bagerbutik, der ligger over for firmaets faste base på Elmevej 47.

Senest har Christian Schmidt ombygget og renoveret lokalerne på Elmevej 47. Med renoveringen har Christian og hans medarbejdere fået meget bedre arbejdsforhold. Der er blevet mere plads og større kapacitet.

- Jo mere jeg laver om og udvider, jo mere får vi at lave, siger Christian Schmidt.

Mandag inviterer han til åbent hus mellem klokken 14 og 17, så alle interesserede kan se det færdige resultat og få en forfriskning og lidt godt til maven samt nyde musik i gården.

Frokost og aftensmad

Butikslokalet og det tilhørende produktionslokale på den anden side af vejen er endnu ikke klar til brug. Men Christian Schmidt har en veltilberedt plan klar.

- Jeg vil sælge madpakker, sandwich og lune retter i butikken. Jeg vil også sælge pålægspakker og lave færdigretter, som folk kan købe og tage med hjem. Til vinter kan man købe saltet flæsk og røget hamburgryg, og om sommeren vil jeg sælge grillbakker - og de bliver selvfølgelig med hjemmelavede pølser.

- Jeg glæder mig til at skulle i gang med at lave pølser igen, smiler Christian Schmidt, der oprindelig er udlært slagter og pølsemager.

- Og jeg har altid godt kunne lide at lave mad.

Fra hobby til fuld tid

Christians karriere begyndte i Sønderjylland, hvor han kørte som hjemmeslagter og tog ud og grillede på hobbyplan. Han var i en periode slagtermester i Grønlandslagtermester i Nuuk.

Han arbejdede på virksomheden Repsol, da han blev opfordret til at overtage et eksisterende catering-firma i Ø. Brønderslev.

- Jeg tænkte, at jeg kunne have det som hobby, griner han.

Men efter tre måneder krævede firmaet mere tid end en hobby tillader.

- Så sprang jeg ud i det - det måtte briste eller bære.

Christian Schmidt fik hurtigt succes med madleverancer ud af huset.

Tilbage til start

I 2008 blev hans forretning imidlertid sendt tilbage til start, da han fik besøg af såvel fødevareregion og skattemyndigheder.

Svinene han benyttede var ikke kontrolleret, og et lokale han benyttede til tilberedning af helstegte pattegrise var ikke godkendt til formålet.

Han fik bøder og afgifter i millionklassen - en gæld han blev færdig med at betale sidste år.

Et råd fra en af fødevareregionens medarbejdere lød dengang: ”Du har en god forretning. Rejs dig, hvis du kan”.

- Det tænkte jeg lidt over. Og 21. juli samme år var jeg klar til at tilberede helstegt pattegris i bageriet på den anden side af vejen i godkendte lokaler.

Vilje, energi og stædighed - og kundernes opbakning - fik firmaet på benene igen.

- Det var et hårdt salg dengang, men det gav os i virkeligheden et skub i den rigtige retning.

Lokalet i det tidligere bageri har siden 2008 været godkendt og brugt til tilberedning af helstegt pattegris, men denne aktivitet flytter nu på den anden side af vejen i et nyindrettet og godkendt lokale.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.