Clara Tauson stormer videre til semifinale i juniordouble

Pigedoublen Clara Tauson og Eléonora Molinaro er klar til semifinalen efter to sejre torsdag.

Clara Tauson er klar til semifinalen i juniorernes French Open med sin luxembourgske makker. Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix

Clara Tauson er klar til semifinalen i juniorernes French Open med sin luxembourgske makker. Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix

Tennistalentet Clara Tauson måtte strække våben i French Opens ottendedelsfinale i juniorsingle, men i pigedouble går det bedre.

Sammen med sin luxembourgske makker, Eléonora Molinaro, spillede hun sig torsdag i kvartfinalen og kort efter i semifinalen.

Det skete med to sejre på få timer. Først vandt de i kvartfinalen med 7-6, 7-6 over russerne Kamilla Rakhimova og Sofya Lansere.

Kort efter var de i aktion igen. Her slog det topseedede par den amerikansk-georgiske double Alexa Noel og Ana Makatsaria 6-3, 6-3 og tog dermed anden sejr på dagen.

I single nåede Clara Tauson til tredje runde, som svarer til ottendedelsfinalen, før japaneren Yuki Naito blev stopklods for den 15-årige dansker.

Netop Yuki Naito venter sammen med makkeren Naho Sato i semifinalen i pigedouble.

Tauson blev som 13-årig i 2016 den hidtil yngste til at vinde DM i tennis hos kvinderne i single.

I 2017 vandt hun guld ved det europæiske ungdoms-OL og vandt også sin første seniorturnering i ITF-regi i Stockholm.

I denne sæson har hun vundet juniorturneringer i Firenze (Italien) og Vrsar (Kroatien), og i april var hun med til at sikre det danske kvindelandshold oprykning til det tredjehøjeste niveau i Fed Cup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.