Clara Tauson slår førsteseedet og vinder første titel i år

Tennistalentet Clara Tauson tog sin ottende ITF-titel, da hun besejrede schweizisk modstander i tre sæt.

Clara Tauson vandt nemt første sæt, men havde større problemer i de to næste på vej mod titlen i De Forenede Arabiske Emirater. (Arkivfoto)

Clara Tauson vandt nemt første sæt, men havde større problemer i de to næste på vej mod titlen i De Forenede Arabiske Emirater. (Arkivfoto)

FORENEDE ARABISKE EMIRATER: For ottende gang i karrieren kan 18-årige Clara Tauson kalde sig vinder af en ITF-turnering.

Den danske tennisspiller besejrede lørdag schweiziske Viktorija Golubic i finalen i ITF 25-turneringen i Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater med 6-0, 4-6, 6-3.

På verdensranglisten var andenseedede Tauson ellers sin førsteseedede modstander underlegen.

Golubic er nummer 135 på verdensranglisten, hvor Tauson er placeret på 152.-pladsen.

Hun kan dog se frem til at et spring i den gode retning efter præstationen lørdag.

Første sæt blev vundet på mindre end en halv time. Danskeren var effektiv i egen serv og var samtidig skarp, når chancen bød sig i schweizerens.

Hun brød serven tre gange på tre forsøg og snuppede uden problemer første sæt.

Andet sæt bød på større udfordringer, da Viktorija Golubic allerede i første parti brød Tauson på sin første breakbold i kampen.

Den danske tenniskomet svarede hurtigt igen og bragte sig kort efter på 2-1, men tabte sættet efter en stribe tætte partier.

I tredje og afgørende sæt sikrede Clara Tauson sig et afgørende servegennembrud ved stillingen 3-2, og trods en schweizisk breakbold i det efterfølgende parti holdt den danske teenager hovedet koldt og servede lidt senere kampen hjem.

Tauson vandt sin første ITF-titel i 2017, og i de to følgende år føjede hun yderligere seks til samlingen.

ITF er tennissportens tredjehøjeste niveau efter ATP/WTA og challenger-niveauet.

I 2020 fik hun debut i grand slam-sammenhæng, da hun kvalificerede sig til hovedturneringen i French Open og nåede anden runde.

Hun er dog ikke med, når det om to uger går løs i Australian Open, efter at hun tidligere i januar røg ud i kvalifikationens første runde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.