Claus Hjort glæder sig over realistiske finanslovskrav

Partierne i blå blok er mødt op til finanslovsforhandlinger med "realistiske krav", siger finansministeren.

Regeringen mødes tirsdag med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti til forhandlinger om finansloven for 2017. Foto: Scanpix/Keld Navntoft

Regeringen mødes tirsdag med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti til forhandlinger om finansloven for 2017. Foto: Scanpix/Keld Navntoft

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er positiv efter tirsdagens forhandlinger om finanslov med partierne i blå blok.

- Det er nogle overordentligt realistiske krav, vi er blevet mødt med. Det ligger inden for den plade, vi arbejder på.

- Der er ikke kommet nogle krav, hvor man tænker "halløjsa, det kan vi vist ikke finde ud af." Det er yderst realistisk, siger han.

Forhandlingerne om finansloven for 2017 fik en kickstart tirsdag. Det skete, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag meddelte, at forhandlingerne om 2025-planen er udskudt på ubestemt tid.

Men det foreløbigt kuldsejlede forløb med forhandlinger om blandt andet topskat får ikke finansministeren til at tvivle på, at der kan landes en finanslov i god ro og orden.

- Vi har det meget godt med hinanden. Der er selvfølgelig forskellige politiske interesser.

- Ved finansloven sidste år havde vi i en eller anden udstrækning samme diskussion som i dag, og der fandt vi sammen om en finanslov. Jeg har en tyrkertro på, det vil ske igen, siger finansministeren.

De andre partier i blå blok tror også på, at der kan landes en aftale om finansloven trods det betændte forhandlingsforløb om den udsatte 2025-plan.

Når finansloven er på plads, skal der ifølge regeringen igen forhandles om blandt andet topskat. Og på den front har intet ændret sig, siger DF's formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Vi har helt klart den holdning, at ønsket om topskattelettelser på fem procent hele vejen op, det kommer ikke til at ske. Sådan kan man sige det meget klart, lyder det fra Thulesen Dahl.

Kravet kommer fra Liberal Alliance. Men partiets leder, Anders Samuelsen, ønsker ikke at forholde sig til forhandlingspartnerens kontante afvisning.

- Jeg vil faktisk ikke kommentere på det der længere. Nu tager vi finansloven, så tager vi det andet bagefter. Jeg kommer jo til at gentage mig selv i en uendelighed. Det er der ingen grund til, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden