Claus Hjort støtter Løkke som Venstres formand

Venstres tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen støtter Lars Løkke Rasmussen som partiformand.

Venstres stærke mand, tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen, bakker op om Lars Løkke Rasmussen som Venstres formand.

Flere lokale Venstre-folk fra baglandet har mistet tilliden til Løkke og beder ham i flere medier forlade posten.

- Det er jo en alvorlig situation, partiet er i. Vi fik et dårligt europaparlamentsvalg, og nu er hovedbestyrelsen indkaldt. Lars har jo påtaget sig skylden for det her. Det er første skridt for, at vi kan komme videre, siger Claus Hjort Frederiksen til TV2 News.

Søndag påtog Løkke sig ansvaret for, at Venstre kun fik valgt to til EU-Parlamentet.

Det er halvt så mange mandater, som Venstre stod til, før Ekstra Bladet skrev, at han fik tøj for 152.000 kroner af partiet samt en ferierejse med familien til Mallorca efter valgnederlaget i 2011.

Claus Hjort Frederiksen bakker fortsat op om Løkke.

- Jeg kæmper for, at Lars skal blive i denne position. Han er en dygtig politiker. Han kan sikre, at vi genvinder statsministerposten, og blå blok får flertal ved næste valg, siger Claus Hjort Frederiksen.

- Vi har da nogle problemer i Venstre. Men problemer er til at for blive overvundet. Nu skal vi se at komme videre, siger Claus Hjort Frederiksen.

Lars Løkke har fremrykket Venstre-hovedbestyrelsens møde fra august til den 3. juni i Odense. Her skal de 132 medlemmer afgøre, om han kan fortsætte som partiformand.

20. maj gav Venstres forretningsudvalg sin "fulde støtte" til Løkke, som også fik opbakning fra folketingsgruppen.

Folketingsmedlem Birthe Rønn Hornbech (V) beder hovedbestyrelsen finde en varig løsning, så Venstre ikke skal skifte formand i valgkampen.

Venstres formand i sønderjyske Rødding, Aksel Buchholt, mener, at partiets næstformand, Kristian Jensen, skal afløse Løkke.

- Indtil alt andet er modbevist, tror jeg da bestemt, at Kristian Jensen er et rigtig godt bud, siger Aksel Buchholt til TV2 News.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.