København

Claus Meyer har millionoverskud

Madmanden Claus Meyers holdingselskab bugner af penge efter salget af de flere aktiver til en kapitalfond

Claus Meyer - her i sving i Løgstør - har stor succes med sit holdingselskab. Arkivfoto

Claus Meyer - her i sving i Løgstør - har stor succes med sit holdingselskab. Arkivfoto

KØBENHAVN:I 2015 gik den kendte restauratør Claus Meyer og madselskabet Løgismose sammen i et nyt, fælles selskab med kapitalfonden IK Invest som ejer.

Det har fået Claus Meyers holdingselskab, Claus Meyer Holding, som Claus Meyers bidrag til Løgismose Meyers blev solgt ud af, til at bugne af penge efter 2015.

- 2015 var præget af salget af en stor del af koncernens aktiver til Industri Kapital i januar 2015. Ved den lejlighed overgik en række af koncernens selskaber til det nye selskab Løgismose Meyers, og kun en mindre del af de danske aktiviteter forblev under koncernens ejerskab.

- Koncernens indtjening er derfor i altovervejende grad præget af de ekstraordinære gevinster fra salget, skriver Claus Meyer Holding i sit regnskab.

De ekstraordinære gevinster er i rede penge et nettoresultat på 250,8 millioner kroner, hvilket bringer ejenkapitalen op på 260,5 millioner kroner i selskabet.

Meyer Holding indeholder efter salget af store datterselskaber som Meyers og Claus Meyers cateringsordning ting som Hotel Saxkjøbing, Namnam og ejerposten i en fodboldklub på Falster.

Ingen tom skal

Der ud over inderholder Claus Meyer Holding den nye restaurant i New York. Derfor er der langt fra tale om en tom skal.

- Koncernens restaurant Agern på Grand Central Station i New York åbnede som planlagt i foråret 2016 og med gode anmeldelser. Langt størsteparten af koncernens øvrige amerikanske aktiviteter er ligeledes planlagt til at åbne i løbet af 2016, skrives det i regnskabet.

Med det in mente forventer Claus Meyer Holding, at der vil blive tabt penge i år.

- Grunden er dels 2015’s betydelige ekstraordinære indtægter, dels at de tilbageværende - og delvist nye - selskaber i koncernen i 2016 i væsentlig grad er under opbygning og derved endnu ikke leverer et positivt bidrag til koncernens resultat, skriver selskabet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden