Udland

Cleveland-ofre førte dagbog over misbrug

I deres dagbøger fortæller tre kvinder, hvordan de blev misbrugt og udsat for vold af deres bortfører.

Cleveland-ofre førte dagbog over misbrug

Dagbøger skrevet af de tre kvinder, der i årevis blev holdt fanget i Cleveland i den amerikanske delstat Ohio, har hjulpet anklagerne med at beskrive de grusomheder, kvinderne gik igennem.

Anklagerne refererer til kvindernes dagbøger i et notat, der er blevet frigivet, før et retsmøde om strafudmålingen mod deres bortfører, Ariel Castro, torsdag.

I dagbøgerne beskriver kvinderne voldtægter, vold, at være kædet fast til en væg, at blive låst inde i et mørk rum, at blive "behandlet som et dyr", frygten for nye overgreb og trusler på livet, skriver anklagerne.

Kvinderne fortæller også om "drømmen om en dag at undslippe og blive genforenet med familierne", lyder det.

Ariel Castro gik i sidste uge med til at erklære sig skyldig i misbruget og dermed tilbringe resten af livet i fængsel uden mulighed for prøveløsladelse. På den måde undgår han, at han anklagerne anmoder om dødsstraf i sagen.

Det er ventet, at den 53-årige tidligere skolebuschauffør vil tage ordet torsdag, hvor han formelt modtager sin straf.

- Selvom han har indrømmet sin væmmelige og umenneskelige gerning, angrer den anklagede stadig ikke sine handlinger, skriver anklager Timothy McGinty i notatet.

Mindst et af Castros ofre - 32-årige Michelle Knight - vil muligvis komme med en udtalelse torsdag. Enten ved at møde op eller på video, rapporterer CNN.

Knight blev kidnappet som 20-årig i 2002. Året efter blev Amanda Berry kidnappet aftenen før sin 17-års fødselsdag, mens Gina DeJesus var bare 14 år, da hun blev bortført i 2004.

6. maj lykkedes det Amanda Berry at flygte sammen med sin seksårige datter med hjælp fra en nabo. En DNA-test har vist, at Castro er far til barnet.

Michelle Knight var gravid fire gange under fangenskabet. Mindst en af gangene var Castro skyld i, at hun aborterede. Han sultede hende samt sparkede og hoppede på hendes mave.

Anklagerne siger, at dagbøgerne ligger til grund for mange af de 977 anklagepunkter mod Castro.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.