Udland

Clint Eastwood på slap line hos Romney

Den 82-årige skuespiller opfører et bizart show under Republikanernes konvent med angreb på præsident Obama.

Clint Eastwood på slap line hos Romney

Skuespilleren Clint Eastwood så noget mere skrøbelig ud, end han gjorde i sine stormagts dage som den revolverbærende uregerlige politimand, Dirty Harry, da han torsdag brugte sin mest berømte filmreplik på Republikanernes konvent.

- Make my day, opfordrede han vælgerne, efter at have indtaget scenen til Ennio Morricones musik til Sergio Leones spaghettiwestern "Den Gode, Den Onde og Den Grusomme".

Den 82-årige Eastwood fik tusindvis af delegerede, parykklædte, politikere og observatører på mærkerne, da han gik på konventets scene i Tampa i Florida for at reklamere for den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney.

Det gjorde han ved at føre en surrealistisk samtale med en imaginær præsident Barack Obama, som var repræsenteret af en tom stol. Eastwood ristede Obama, der af gode grunde ikke kunne svare for sig, for ikke at have fået gang i den skrantende økonomi.

- Jeg mener, at det vist er ved at være på tide, at en anden kommer til for at løse problemet. Jeg mener, at tiden er inde til en forretningsmand, sagde Eastwood med reference til Mitt Romney, der er blevet styrtende rig som kapitalinvestor.

- Når der er nogen, der ikke passer deres arbejde, så er I nødt til at skille jer af med dem, sagde Eastwood med klar adresse til præsident Obama og førte sin pegefinger vandret hen over struben.

Eastwood fortalte konventet, hvordan han var blevet rørt af Obamas snak om håb og forandringer i 2008, men han blev desillusioneret af forfejlet politik og Obamas manglende evne til at få arbejdsløsheden ned under otte procent.

Tidligere i år indspillede Eastwood en reklamefilm for bilfabrikken Chrysler, et af de selskaber, som fik en hjælpepakke af præsident Obama. Reklamefilmen blev sendt under Super Bowl og førte til spekulationer om, hvorvidt han nu støttede Obama i 2012.

Kort tid efter, at filmen var gået i luften, skød skuespilleren alle spekulationer om den politiske tilknytning til Obama ned. Eastwood sagde, at hans deltagelse var ment som et "budskab om jobtilvæksten".

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.