Udland

Clinton accepterer nominering og baner vej for Trump-duel

Amerikanerne kan nu se frem til mere end tre måneders valgkamp mellem Hillary Clinton og Donald Trump.

Demokraternes partikonvent i den amerikanske by Philadelphia nåede torsdag aften lokal tid sit højdepunkt, da Hillary Clinton indtog scenen og som ventet gjorde det klart, at hun er klar til at tage kampen op med den republikanske modkandidat, Donald Trump.

- Det er med ydmyghed, beslutsomhed og grænseløs tro på USA's potentiale, at jeg accepterer jeres nominering af mig som USA's præsident, siger Clinton, der tirsdag formelt blev valgt som partiets udkårne og med sin accept har sat det sidste punktum i den interne valgkamp, hvor hun kæmpede mod blandt andre senator Bernie Sanders.

68-årige Hillary Clinton har mange års erfaring med politisk arbejde. Hun har været senator, USA's førstedame under præsident Bill Clinton og udenrigsminister fra 2009 til 2013 under landets nuværende præsident, Barack Obama.

Hun har mulighed for at blive USA's første kvindelige præsident, hvis hun vinder valget i november. Men allerede som officiel præsidentkandidat for et af USA's to største partier har hun skrevet historie. Ingen kvinde har stået i den position før.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.