Udland

Clinton forsvarer fond: Donorer har ingen indflydelse

Kritikere hævder, at udenlandske donorer køber sig til indflydelse ved at støtte Clinton-fond. Det afvises.

Bill Clinton, den tidligere amerikanske præsident, fortryder ikke, at hans fond har modtaget meget store økonomiske donationer fra udlandet.

Det til trods for, at det har medført kritik og problemer for hans kone, Hillary Clinton, som er kandidat til posten som landets kommende præsident.

Kritikere har hævdet, at donorer i udlandet køber sig til indflydelse på amerikansk politik ved at smide penge i Clintons fond.

- I mit hoved er der ingen tvivl om, at vi aldrig bevidst har gjort noget upassende i forhold til at modtage penge til gengæld for indflydelse på en given amerikansk regerings politik. Det er bare ikke sket, siger Clinton i et interview med NBC News.

Et pres i amerikanske medier har fået fonden til at stoppe donationer fra udlandet med "undtagelse af seks vestlige regeringer" ifølge tv-stationen.

- Det er sket, så vi under præsidentkampagnen derved kommer så tæt som muligt på de regler, som vi fulgte, da hun (Hillary Clinton) blev udenrigsminister, siger Clinton.

Den tidligere præsident siger, at han overvejer at træde tilbage eller indtage en mindre central rolle i Clinton Foundation, hvis Hillary Clinton bliver amerikansk præsident.

Bill Clinton kalder kritikken - fra blandt andre den tidligere republikanske præsidentkandidat Mitt Romney - "politisk" og refererer sin kones svar på beskyldningerne:

- Ingen har forsøgt at øve indflydelse på mig ved at hjælpe dig.

Den tidligere præsident vil ikke stoppe med at holde taler - for penge - ved større arrangementer.

- Jeg må betale mine regninger, og jeg vil også fremover give en stor del til fonden, siger Clinton.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.