Clinton i ekko af Obama: Storbritannien bør blive i EU

Den amerikanske præsidentkandidat råder briterne til at sige ja til EU ved sommerens folkeafstemning.

Ritzau
Adrian Hancu Foto: Free/Adrian Hancu/colourbox
Udland 24. april 2016 01:57

Bliv i EU.

Det budskab leverede USA's præsident, Barack Obama, under denne uges ophold i Storbritannien, og Hillary Clinton, en af hans mulige efterfølgere i Det Hvide Hus, følger nu op med samme melding.

Det sker forud for en folkeafstemning i juni, hvor briterne skal tage stilling til, om de fortsat ønsker at være en del af EU-samarbejdet.

- Hillary Clinton mener, at transatlantisk samarbejde er essentielt, og at samarbejde er stærkest, når Europa er samlet. Hun har altid sat pris på et stærkt Storbritannien i et stærkt EU. Og hun værdsætter en stærk britisk stemme i EU, siger Jake Sullivan, der er rådgiver for Hillary Clinton.

Clinton er favorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat i USA inden præsidentvalget til november.

Den tidligere udenrigsminister og førstedame har gjort udenrigspolitik til en central del af sin kampagne og forsøger at fremstille sig selv som den kandidat, der er stærkest på området.

Barack Obama, der forlader Storbritannien søndag, skabte debat, da han meget direkte sagde, at briterne bør blive i EU for at bevare sin globale indflydelse.

Præsidenten advarede samtidig mod, at en handelsaftale mellem Storbritannien og USA efter et eventuelt nej til EU vil tage tid om at falde på plads, da briterne vil ryge "bag i køen".

- EU mindsker ikke den britiske indflydelse i verden, EU forstærker den, sagde Obama på et pressemøde efter samtaler med den britiske premierminister, David Cameron.

Den britiske folkeafstemning afholdes 23. juni.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...