Udland

Clinton og Trump bejler til vælgerne i Florida

Begge kandidater fører valgkamp til det sidste i de vigtige svingstater, tre dage inden USA vælger præsident.

Slutspurten mod Det Hvide Hus er sat ind for Hillary Clinton og Donald Trump, som begge retter fokus på de vigtige svingstater.

En af dem er Florida, hvor Trump lørdag talte til entusiastiske vælgere i Tampa.

De jublede og klappede, da han i vanlig stil talte om korrupte politikere, manipulerende medier, industriarbejdspladser der er forsvundet til udlandet og de stigende udgifter til præsident Barack Obamas sundhedsreform.

- Vi vil forhindre arbejdspladser i at forsvinde ud af USA og vi vil forhindre arbejdspladser i at forsvinde ud af det storslåede Florida, sagde den republikanske præsidentkandidat.

- Min plan er at skaffe jeres job tilbage, der er blevet stjålet af enten dumme politikere eller korrupte politikere, sagde Trump, der også langede ud efter sin demokratiske modkandidat flere gange.

Imens gik Hillary Clinton på talerstolen i Pembroke Pines nord for Miami.

- Som udenrigsminister rejste jeg til 120 lande, jeg har kæmpet for menneskerettigheder, for kvinders rettigheder og for arbejderes rettigheder, remsede Clinton op med hæs stemme efter en lang valgkamp.

- Jeg har brugt min karriere til at kæmpe for familier og børn. Og hvis I vælger mig, vil jeg fortsætte med at gøre det, sagde hun til klapsalver, inden hun måtte afkorte sin tale på grund af regn.

En analyse fra webstedet FiveThirtyEight giver Trump omkring 52 procents chance for at vinde Florida, mens en anden webside, Real Clear Politics, giver Clinton et forspring på ét procentpoint.

Der er 29 valgmandsstemmer på spil i Florida. Det kræver mindst 270 valgmandsstemmer at vinde præsidentvalget.

Lørdagens arrangement i Florida var Clintons eneste arrangement lørdag. Søndag rejser hun videre til Pennsylvania, som er en anden vigtig svingstat.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.