Udland

Clinton og Trump sætter valgkamp på pause efter skyderi

Racespændinger er blevet værre, siger Donald Trump efter drab på sorte og de blodige begivenheder i Dallas.

A DART police officer receives comfort at Baylor University Hospital emergency room entrance after a shooting attack in Dallas Foto: Reuters/Handout

A DART police officer receives comfort at Baylor University Hospital emergency room entrance after a shooting attack in Dallas Foto: Reuters/Handout

Præsidentkandidaterne Hillary Clinton og Donald Trump har begge aflyst alle politiske møder og arrangementer fredag i kølvandet på skyderiet i Dallas, hvor fem betjente blev dræbt og syv andre såret.

Trump betegner drabene som "forfærdelige" og kalder angrebet på politiet "koordineret og overlagt".

Den republikanske rigmand, som tidligere har udtalt sig meget bombastisk, udsendte en meddelelse i et mere afdæmpet sprog, hvor han også omtaler de "meningsløse og tragiske" drab på to sorte mænd i Minnesota og Louisiana i denne uge.

- Vores nation er blevet for splittet. For mange amerikanere føler, at de har mistet håbet, lyder det i udtalelsen fra Trump.

- Kriminalitet skader for mange borgere. Racespændinger er blevet værre, ikke bedre. Dette er ikke den amerikanske drøm, som vi alle ønsker for vores børn, siger Trump.

Han er selv tidligere kommet med udtalelser om blandt andre mexicanere, som kritikere betegner som racistiske udsagn.

Trump havde planlagt et valgmøde i Miami fredag, som han aflyste.

Hans demokratiske modstander, Hillary Clinton, aflyste et arrangement i Pennsylvania, hvor hun skulle have talt sammen med vicepræsident Joe Biden.

- Jeg sørger over de betjente, der blev skudt, mens de udførte deres hellige pligt til at beskytte fredelige demonstranter, skriver Clinton på Twitter.

Politiet blev beskudt i forbindelse med en demonstration mod politivold, som fandt sted i det centrale Dallas torsdag aften lokal tid.

Inden angrebet i Dallas ytrede Clinton bekymring over politiets seneste drab på unge sorte mænd.

- Alt for mange unge sorte mænd og kvinder er taget fra os, sagde hun.

Det er ikke første gang, at de to formodede præsidentkandidater har aflyst valgmøder på grund af voldelige begivenheder. Begge aflyste flere arrangementer efter sidste måneds angreb på en natklub for homoseksuelle i Orlando, Florida, hvor 49 mennesker blev dræbt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.