Udland

Clinton: Præsident Assad må væk

Hillary Clinton kalder ny massakre i Syrien for "samvittighedsløs". Assad skal forlade landet, siger hun.

Clinton: Præsident Assad må væk

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, siger, at den seneste massakre i Syrien, som er sket med regimets støtte, er "samvittighedsløs", og at præsident Bashar al-Assad må væk.

-At regimet støtter den vold, som vi var vidne til i går, er simpelt hen samvittighedsløst, siger Clinton.

Den amerikanske udenrigsminister understreger, at en løsning på konflikten forudsætter "en våbenhvile, en magtoverdragelse og dannelsen af en repræsentativ midlertidig regering."

- Assad må overdrage magten og forlade Syrien, siger hun efter at have ført drøftelser om konflikten med arabiske og vestlige lande.

I Syrien forhindrede hæren torsdag et hold af FN-observatører at gå ind i landsbyen Mazraat al-Qubeir, hvor mindst 78 mennesker er blevet meldt dræbt ved en massakre.

Militante, der støtter præsident Bashar al-Assad, skulle stå bag massakren.

Styret afviste ifølge nyhedsbureauet AFP kategorisk at have noget som helst med hændelsen at gøre.

- Vi har 100 døde i landsbyerne al-Kubeir og Maarzaf, heriblandt 20 kvinder og 20 børn, sagde en talsmand for oppositionen, Mohammed Sermini, onsdag til Reuters.

Militsens medlemmer var ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder bevæbnet med knive og skydevåben.

For mindre end to uger siden blev mindst 108 mennesker dræbt under en to dage lang massakre i byen Houla. De fleste af de dræbte var kvinder og børn, der var blevet henrettet systematisk.

/ritzau/AFP