Udland

Clinton vil hæve mindsteløn til knap 82 kroner i timen

Demokraternes førende bud på at blive præsidentkandidat støtter, at den føderale mindsteløn øges.

Lavtlønnede i USA skal lønnes bedre, hvis det står til Hillary Clinton, der går efter at blive Demokraternes præsidentkandidat.

I en tale på sin kampagnetur rundt i landet siger Clinton, at hun er parat til at dreje på lønskruen.

- Jeg vil gerne hæve den føderale mindsteløn til 12 dollar i timen og opfordre til at hæve den endnu mere lokalt, siger Hillary Clinton ved et kampagnestop i delstaten Iowa ifølge Reuters.

Lønstigningen svarer til en mindsteløn på knap 82 kroner. Det er mærkbart mere end lønningerne i dag, der som minimum skal ligge på 7,25 dollar eller knap 50 kroner i timen.

Ifølge Hillary Clinton, der har været udenrigsminister i præsident Barack Obamas regering og tidligere førstedame i Det Hvide Hus, vil 12 dollar i timen svare til mindstelønnens niveau i 1968, da den var på sit højeste målt på købekraft, skriver The Washington Post.

Clinton har ifølge avisen tidligere bakket op om et forslag fra Demokraterne i Senatet, hvor der ligeledes blev lagt op til en landsdækkende lovfæstet lønstigning til 12 dollar i timen for de dårligst lønnede. Hun har dog tidligere afstået fra at diskutere forslaget indgående.

I kapløbet om at blive Demokraternes præsidentbud har udfordreren Bernie Sanders tidligere støttet en minimumløn på 15 dollar i timen.

Hillary Clinton siger også i Iowa, at man lokalt skal kunne tilbyde en højere minimumløn - og hun gav her et eksempel på netop 15 dollar, som flere byer har vedtaget eller foreslået, skriver The Washington Post.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.