Udland

Clinton vinder i Caribien og kan snuse til nominering

Indbyggerne på De Amerikanske Jomfruøer har lørdag peget på deres favorit som Demokraternes præsidentkandidat.

US-VOTE-DEMOCRATS-CLINTON Foto: Scanpix/Josh Edelson

US-VOTE-DEMOCRATS-CLINTON Foto: Scanpix/Josh Edelson

Hillary Clinton, der fører Demokraternes kapløb om at blive partiets præsidentkandidat i USA, kom lørdag et lille skridt tættere på den endelige nominering.

Ved vælgermøder på De Amerikanske Jomfruøer har et flertal peget på Clinton frem for Bernie Sanders som deres foretrukne præsidentkandidat.

Der var kun syv delegerede på spil på øerne, der er et oversøisk amerikansk territorium og frem til 1917 hed Dansk Vestindien, og det er endnu uklart, hvor mange af de syv Clinton får.

Men inden valget var den tidligere udenrigsminister kun 71 delegerede fra at have nok til at sikre sig Demokraternes nominering ifølge The New York Times.

Det kræver formelt 2383 delegerede at blive udpeget som præsidentkandidat hos partiet. Før vælgermøderne på De Amerikanske Jomfruøer havde Clinton 2312, mens Sanders kun havde 1545.

Hendes føring er dog væsentligt mindre, hvis man fraregner de såkaldte superdelegerede, som i princippet kan støtte, hvem de vil - og indtil videre i altovervejende grad peger på Clinton.

Uden dem er stillingen 1769-1501 i Clintons favør.

Tirsdag er der primærvalg i delstaterne New Jersey, North Dakota, South Dakota, Montana, New Mexico og ikke mindst Californien.

I praksis er Clinton så godt som sikker på at vinde Demokraternes nominering. Kun hvis hundredvis af de superdelegerede vender på en tallerken og i stedet peger på Sanders, er hendes kandidatur i fare.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.