Cocktail af apotek og fysioterapi

Hjælp til forebyggelse og behandling af sportsskader

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DRONNINGLUND:- Man risikerer at forværre sin skade, hvis man ikke lytter til sin krop. Og det er en dårlig taktik.

Sådan lyder det manende fra Dronninglund Apotek og Benefit Dronninglund om deres nye samarbejde i form af en kampagne om sport og skader.

På torsdag 9. april mellem 14 og 15.30 vil repræsentanter for begge parter være til rådighed på apoteket på hjørnet af Slotsgade og Rævdalsvej, hvor de vil snakke med interesserede om sportsskader.

Der kan være tale om en forstuvet fod, en overbelastet skulder eller et knæ der driller. Det kan være resultatet af en intens håndboldkamp, forkert træning eller for mange løbeture på asfalt. Her kan det nye samarbejde være en stor hjælp.

- Samarbejdet giver rigtig god mening for patienterne. Hos os ved vi en hel masse om, hvordan man undgår skader, og hvordan man skal træne, hvis man har fået en skade. Til gengæld er medicin ikke vores spidskompetence. Så det giver god mening for patienterne, at vi nu samarbejder, siger fysioterapeut Thomas Borup.

- Vi har på apoteket stor viden om sportsskader og er parate til at vejlede om, hvordan man lindrer sine smerter - og bl.a. undgår bivirkninger. Man kan også blive udstyret med hjælpemidler og gode råd om, hvordan man skal tackle skaden, hvis den opstår, fortæller apoteker Jesper Nordskjold, som uddyber emnet således:

- Smerte og hævelse er kroppens måde at fortælle os, at der er noget galt, og at vi har brug for en pause eller har trænet forkert. Smertestillende midler mod en sportsskade kan lindre smerter, men også sløre kroppens signaler. Det er derfor vigtigt at lytte til sin krop, så man ikke forværrer skaden. Lige som man skal træne med omtanke, skal man også tage medicin med omtanke.

Apotekets og Fysioterapiens kampagne om sport og skader fløjtes af d. 25. april.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden