Udland

Colombia planter træer for otte millioner krigsofre

Alle kan bidrage med et træ til en ny "fredsskov" i Colombia, siger præsident Juan Manuel Santos.

Colombia har indledt et nyt initiativ, hvor der skal plantes et træ for hvert eneste af de mere end otte millioner ofre for landets 50 år lange væbnede konflikt.

Præsident Juan Manuel Santos, hvis regering forhandler om en fredsaftale med Farc-partisanerne, plantede det første træ fredag nær den sydøstlige by Mitu.

- Træer for "Fredsskoven"" vil blive plantet over hele landet. De bliver finansieret af folk mange steder i verden gennem den private hjemmeside "Saving the Amazon", siger Santos.

- Det er planen at plante det samme antal træer, som der har været ofre for den væbnede konflikt - over otte millioner, siger han.

- Vi vil plante over otte millioner træer til minde om ofrene, så vi aldrig igen vil komme til at gentage volden i den væbnede konflikt, tilføjer han.

- Denne skov vil blive passet og kontrolleret af de oprindelige indbyggere og samfund, som bedst ved, hvordan det skal gøres, fastslår han videre.

Den colombianske præsident siger, at en person i Paris, New York eller Bogota nu kan gå ind på hjemmesiden og betale 20 dollar (131 kroner) til et nyt træ i Colombia.

- Vi vil give verden mulighed for at bidrage til freden i Colombia og samtidig støtte miljøet og menneskehedens overlevelse, siger han.

Colombias territoriale konflikt, som begyndte i 1964, har været den længst varende krig i Sydamerika. Ud over hæren har venstreorienterede partisaner og paramilitære grupper fra højrefløjen været involveret i kampene, som har medført mindst 260.000 dræbte, 45.000 savnede og millioner af fordrevne.

Det fremgår blandt andet af en aftale mellem de stridende parter, at FN skal tage sig af de våben, som Farcs medlemmer lægger fra sig.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.