Udland

Colombia vil være medlem af Nato

Det sydamerikanske land underskriver snart en samarbejdsaftale med Nato. Målet er fuldt medlemskab af Nato.

Colombia vil være medlem af Nato

Colombia vil i juni indgå en samarbejdsaftale med Nato, og landet håber på senere at kunne blive medlem af den militære sammenslutning, siger præsident Juan Manuel Santos.

- I juni vil Nato underskrive en aftale med den colombianske regering om at indlede en proces om tilnærmelse og samarbejde. Vi øjner også muligheden for at blive en del af organisationen, siger Santos i forbindelse med en militærceremoni i Bogota.

Præsidenten mener, at Colombias militær kan komme til at spille en international rolle, såfremt regeringen formår at indgå en fredsaftale med guerillabevægelsen Farc.

Fredsforhandlingerne med Farc er for tiden i gang i Cubas hovedstad, Havana. Norge, Venezuela, Chile samt Cuba forsøger at fremme samtalerne ved at deltage i forhandlingerne.

Den over 40 år lange væbnede konflikt i Colombia har kostet 600.000 mennesker livet. 15.000 savnes, og flere millioner er blevet tvunget på flugt i det sydamerikanske land.

- Kan vi opnå fred, vil hæren være klar til også at gøre sig bemærket internationalt. Det gør vi allerede på mange fronter, siger præsidenten.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.