Colombianer flår førertrøje af van Garderen i USA

Amerikaneren Tejay van Garderen var ikke i stand til at forsvare sin samlede føring i Tour of California.

BMC-rytteren Tejay van Garderen mistede førertrøjen i Tour of California. Foto: Scanpix/Jaime Reina/arkiv

BMC-rytteren Tejay van Garderen mistede førertrøjen i Tour of California. Foto: Scanpix/Jaime Reina/arkiv

Det ligner en samlet sejr til colombianeren Egan Bernal i Tour of California, efter at Sky-rytteren knuste alle konkurrenter på den næstsidste etape.

Natten til lørdag dansk tid vandt Bernal på flot vis 6. etape, som var kuperet, og han overtog den samlede føring i World Tour-løbet.

Bernal slog til på den sidste stigning med god hjælp fra holdkammeraten Tao Geoghegan Hart. Han forsøgte efter ti kilometer, og med fem kilometer tilbage slap han fri af rivalerne.

Briten Adam Yates (Mitchelton) var tættest på at nå op til Bernal og endte på andenpladsen 1 minut og 28 sekunder efter.

- Jeg angreb på den sidste bakke, men efterfølgende var der stadig ti kilometer tilbage at cykle. Jeg tænkte bare på at køre videre og gøre mit bedste.

- Holdet gjorde et godt stykke arbejde. Det arbejdede stenhårdt, for at jeg skulle lykkes, så jeg er meget stolt af gutterne, siger Bernal til holdets hjemmeside.

Amerikaneren Tejay van Garderen (BMC), som har haft førertrøjen de seneste to dage, kunne heller ikke følge med og mistede sit forspring på 23 sekunder.

I den samlede stilling er Bernal 1 minut og 25 sekunder foran van Garderen, som blev syver på etapen og er nummer to i samlede regnskab.

7. og sidste etape er flad og ventes at blive afgjort i en massespurt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.