Colombianer spurter sig til sejr i Lombardiet Rundt

To colombianere indtog hovedrollerne, da klassikeren Lombardiet Rundt blev afviklet lørdag.

CYCLING-ITA-LOMBARDY Foto: Scanpix/Luk Benies

CYCLING-ITA-LOMBARDY Foto: Scanpix/Luk Benies

Johan Esteban Chaves (Orica-Bikeexchange) viste kynisme, da colombianeren lørdag vandt klassikeren Lombardiet Rundt, som var årets sidste World Tour-løb.

I en smuk spurt besejrede Chaves blandt andre sin landsmand Rigoberto Urán Urán (Cannondale), som på papiret var favorit i spurten, men kun blev treer.

- Det er fantastisk. Jeg kan ikke fatte, at jeg har vundet dette løb. Det er meget specielt for mig. Jeg er meget glad og stolt af holdet.

- Det var et hårdt løb. Det var fedt at slutte sæsonen af med en sejr. Jeg bevarede roen til slut, siger Johan Esteban Chaves til Eurosport.

Rytterne skulle gennemføre 241 kilometer og fem stigninger i det nordlige Italien, hvor starten gik i Como, og målstregen blev krydset i Bergamo.

Det så længe ud til, at løbet skulle afgøres mellem fire ryttere, som var stukket af fra et større felt. Og sådan blev det også.

Kvartetten bestod ud over Urán Urán og Chaves også af Romain Bardet (AG2R) og Diego Rosa (Astana). Rosa blev nummer to, mens Bardet endte som firer.

Rosa, som blev nummer fem i Lombardiet Rundt sidste år, var blevet hægtet af på en af de sidste bjergtoppe, men italieneren kom op igen.

Bagude forsøgte Rosas holdkammerat Fabio Aru og Alejandro Valverde (Movistar) i et større felt desperat at komme op til de fire forreste, men det lykkedes ikke.

I stedet skulle vinderen findes blandt de fire, og her var Chaves stærkest.

Chaves, som blev toer i Vuelta a Espana i år, lukrerede på, at Urán Urán lukkede et hul op til Rosa, som forsøgte at gå solo på den sidste kilometer.

Bardet, som blev toer i Tour de France tidligere i år, knækkede og faldt fra med lidt over tre kilometer til toppen på den sidste stigning, og så var franskmanden uden mulighed for sejr.

Normalt signalerer Lombardiet Rundt, at sæsonen er forbi, men sådan er det ikke i år, da der i oktober køres VM i Qatar.

Lombardiet Rundt kaldes også for "de faldne blades løb", da det ligger i efteråret.

Løbet var samtidig sidste gang, man kunne se de resterende stumper af et stykke dansk sportshistorie.

Tinkoff, som tidligere hed Tinkoff-Saxo Bank og havde Bjarne Riis som ejer, lukker officielt ned med udgangen af 2016.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.