Forbruger

Coloplast-direktør debuterer med vækst i første regnskab

Kristian Villumsens første kvartalsregnskab som topchef i Coloplast består af vækst i overskud og omsætning.

Det første kvartalsregnskab for Coloplast med Kristian Villumsen som topchef holder sig til forventningerne om vækst på alle fronter. (arkivfoto)

Det første kvartalsregnskab for Coloplast med Kristian Villumsen som topchef holder sig til forventningerne om vækst på alle fronter. (arkivfoto)

KØBENHAVN:En øget indtjening i Europa er en af drivkræfterne bag medicoselskabet Coloplasts vækst i første kvartal. Regnskabet er den nye administrerende direktør, Kristian Villumsens første i topchef-stolen.

Ned gennem regnskabet kan han pege på forskellige dele af forretningen, der spirer. Han peger dog særligt på salget i resten af Europa som et af regnskabets stærkeste tal.

Salget af sårplejeproduktet Biatian Silicone i Frankrig og Storbritannien fremhæves som særligt profitskabende.

Tallene for Europa ser særligt pæne ud i den afdeling, der hedder sår- og hudpleje, hvis man sammenligner med samme periode sidste finansår.

Det siger dog mere om den periode, man sammenligner med, da en prisreform i Grækenland førte til lagerreduktioner for et år siden.

Coloplast har gennem opkøb øget omsætningen med en procent. Resten af den forretning, der var i forvejen, er samtidig vokset med otte procent. Det er det, man kalder organisk vækst.

Medicoselskabet gør sig inden for fire forretningsområder: Stomi, kontinens, urologi, hud- og sårpleje. Stomi og kontinens er de vigtigste forretningsområder målt på omsætning.

For alle fire områder er i der i første kvartal tale om en fremgang sammenlignet med sidste år.

Selskabet har et skævt regnskabsår. Derfor har Coloplast allerede taget hul på sit finansår, som ender i 2019.

Ud af en omsætning på over fire milliarder har Coloplast haft overskud på næsten 1,3 milliarder kroner før skat i de første tre måneder af det nuværende regnskabsår.

Væksten i første kvartal forventes at fortsætte i de resterende tre kvartaler.

I regnskabet noterer Coloplast, at den ventede lukning af en fabrik i Thisted kommer til at ske i juni.

/ritzau/