Coloplast i milliardhandel - køber selskab med strube-hjælp

Kapitalfonden PAI Partners sælger det svenske selskab Atos Medical til danske Coloplast for 16 milliarder.

Det danske medicoselskab Coloplast betaler 16 milliarder kroner for Atos Medical, der er grundlagt i Sverige. (Arkivfoto)

Det danske medicoselskab Coloplast betaler 16 milliarder kroner for Atos Medical, der er grundlagt i Sverige. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Danske Coloplast, der fremstiller og sælger produkter inden for sundhedspleje, kaster 16 milliarder kroner efter selskabet Atos Medical.

Det oplyser Coloplast i en meddelelse til fondsbørsen.

Coloplasts produkter spænder fra alt fra bandager til stomiposer og katetre. Atos, der altså nu købes, er førende inden for laryngektomi.

Det er en procedure, hvor hele struben fjernes. Det gøres ved fremskredne stadier af kræft i eller nær struben.

Herefter trækkes vejret gennem et hul i halsen. Selskabet laver produkter til mennesker, der har fået lavet operationen.

- Atos Medicals formål om at gøre livet lettere for mennesker med en halsstomi ligger tæt op ad Coloplasts formål om at gøre livet lettere for mennesker med behov inden for intim sundhedspleje, lyder det i meddelelsen.

Selv om Coloplast altså nu overtager selskabet, vil brandet bestå, oplyses det.

Atos blev grundlagt i Sverige i 1986. Det er nu ejet af kapitalfonden PAI Partners.

Opkøbet er betinget af, at de relevante myndigheder giver grønt lys. Det ventes, at købet bliver gennemført i de første tre måneder af 2022.

Coloplast er målt på omsætning blandt Danmarks 30-40 største virksomheder.

I det seneste regnskabsår solgte selskabet for 19,4 milliarder kroner. Det gav et overskud efter skat på 4,8 milliarder kroner.

Den samlede købspris for Atos er altså, hvad der svarer til mere end tre gange det overskud, Coloplast havde i det seneste regnskabsår.

Atos havde til sammenligning i 2020 en omsætning på, hvad der svarer til cirka 1,3 milliarder kroner.

Her var der ifølge regnskabet i gennemsnit 840 ansatte. Coloplast havde i det seneste regnskabsår knap 12.600 medarbejdere.

Coloplast er noteret på fondsbørsen i København. Her er det med i C25-indekset, der indeholder de største og mest værdifulde selskaber.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden