Aalborg

ComputerCity i Aalborg lukker

Kun hovedkvarteret i Glostrup fortsætter

Computer City lukker. Foto Michael Bygballe

Computer City lukker. Foto Michael Bygballe

AALBORG:Først drejede Fona nøglen, og nu er turen kommet til ComputerCity, der har valgt at lukke ni af sine varehuse i Danmark. Deriblandt afdelingen i City Syd i Aalborg. Kun en enkelt afdeling bliver tilbage - det er den i Glostrup. Hvilke planer der er for den og for ComputerCitys fremtid ventes ejerne - den svenske Siba-koncern - at fortælle om senere på året.

Det er den benhårde konkurrence på elektronikmarkedet, der er forklaringen på, at ComputerCity efter en række hårde år har valgt at sige stop. ComputerCity har været kendt for at yde god service, men det svært på et marked, hvor priserne er så afgørende for forbrugerne.

Hos HK HANDEL, der har forhandlet vilkår for opsigelserne i ComputerCity, konstaterer faglig chef Kim Jensen, at folk vil ikke betale for service.

- De troede ellers på det, da Fona lukkede, at der ville være en plads til en kæde som ComputerCity, fortsætter han.

- Det er altid sørgeligt at forhandle fratrædelsesvilkår, når arbejdspladser lukker. Men det er lykkedes HK HANDEL at få en aftale, der sikrer de opsagte medarbejdere i forhold til ikke planlagt ferie, vejledning, uddannelse og øvrige vilkår, siger Kim Jensen.

Medarbejderne i ComputerCity er blevet opsagt, og det forventes at alle butikker lukker senest pr. 31. januar 2017.

HK vil nu besøge varehusene og tage kontakt til de medlemmer, der er berørt af afskedigelserne.

Blandt andet for at orientere dem om, at hvis de er omfattet af butiksoverenskomsten mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK, har de ret til at få fri med løn til vejledning i fagforening og a-kasse. Aftalen giver derudover medarbejderne ret til 15 dages uddannelse med løn i opsigelsesperioden.

Sagen er forhandlet på landsplan, så det var først i går formiddag, at Kate Ziegler, der er formand for HK Handel i Nordjylland, blev orienteret. Hun anslår, at der er seks-otte af hendes medlemmer blandt de nu fyrede. Hun beklager fyringerne, men er glad for at ejerne har taget på sig at hjælpe medarbejderne videre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.