Computernedbrud til studentereksamen

Gymnasieelever på flere forskellige gymnasier blev ramt af computerproblemer. Det er endnu uvist om de får en reeksamen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Panikken spredte sig i torsdags på flere gymnasier landet over, da 3.g´erne var til skriftlig matematikeksamen på A-niveau. Én efter én gik computere ned. Fælles for de ramte elever var, at de brugte Mac-computere og Maple - et særligt regneprogram, som flere gymnasier har valgt at deres elever skal bruge.Én af de elever, som blev ramt af computernedbruddet var Malene H. Busch fra Hjørring, som i omkring 45 minutter ikke kunne bruge sin computer. - I et af de sidste opgavesæt er der en formel, som jeg taster ind i computerprogrammet, og det får computeren til at gå kold. Jeg kan hverken gemme eller arbejde videre, forklarer hun.

Uenighed om ansvar

Både elever, gymnasier og Undervisningsministeriet er nu ved at undersøge fejlen, men der er stadig uenighed om hvem der bærer ansvaret.I Hjørring mener rektor Elsebeth Austin ikke, at skolen kan drages til ansvar og eleverne dermed har ret til en omeksamen, mens Aalborg Katedralskole bakker sine elever op i en klage. - Der bør tages hensyn til det, når censorerne skal bedømme elevernes arbejde, mener rektor Christian Warming fra Aalborg Katedralskole.

Manglede information

Eleverne i Hjørring overvejer nu at klage til Ministeriet for Børn og Undervisning. De mener, at der er tale om en generel fejl, som de ikke kunne forhindre.- Vi er ikke blevet oplyst, at Mac og Maple ikke dur til at arbejde sammen, pointerer Malene H. Busch. Ifølge fagkonsulent Bjørn Grøn, fra Ministeriet for Børn og Undervisning, er det imidlertid ikke ministeriets opgave at gennemregne opgaverne med alle tænkelige redskaber. - Vi har tidligere understreget overfor skolerne, at de skal præsentere eleverne for andre metoder, som de kan benytte til opgaveløsning, hvis den de først har valgt, ikke fungerer, siger han.

Kræver dokumentation

Bjørn Grøn forklarer, at der i den pågældende opgave er tale om, at man forsøger at lade Maple løse en bogstavformel, hvilket er meget regne-krævende. En mac-computer har tilsyneladende ikke den nødvendige kapacitet til den metode, og derfor skulle eleverne i stedet have genstartet den ”frosne” computer, og ændret indstillinger, så Maple-programmet blev bedt om en grafisk løsning eller en gammeldags tal-udregning. De alternative metoder skal eleverne være gjort bekendt med i undervisningen, ellers har de mulighed for at klage. - Hvis eleverne kan dokumentere mangler i undervisningen, så kan der blive tale om en re-eksamination, fastslår Bjørn Grøn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.