Computerspil på den sociale måde

250 unge fra nær og fjern opslugt af computerspil i Vrå i denne weekend

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

23-årige Tim Gjøderum, en af arrangørerne af netpartyet i Vraa, mener ikke forældre har grund til at være bekymrede over, at deres børn spiller meget computer.

VRÅ:Huh....Jeg kommer, jeg kommer.

14-årige Oskar Monrad fra Hjørring er fuldstændig fokuseret på, hvad der sker på computerskærmen.

Sammen med fire jævnaldrende udkæmper han en drabelig dyst imod et hold andre unge, der sidder et helt andet sted på jordkloden.

Spillet hedder League of Legends - en slags røver og soldater på computer.

- Jeg synes, det er fedt og fantastisk, at vi kan sidde og snakke sammen, samtidig med at vi spiller som et hold, siger den unge gamer, som en computerspiller hedder i fagsproget.

Oskar Monrad er langt fra alene om at synes, at det er fedt og fantastisk. Han er blot én af 250 unge fra fjern og især nær, som i denne weekend er samlet til Nordic Netparty i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå. Her er hallen fyldt med computerskærme, unge mennesker og sodavandsflasker. Især cola.

Der er tale om et maratonarrangement, som startede fredag eftermiddag og som fortsætter uafbrudt indtil søndag.

- Vi har reserveret en hel sal, som de kan sove i. Men det har de ikke så travlt med. Måske sover de tre-fire timer. Så skal de op og spille videre, siger Tim Gjøderum, der er med til at arrangere netpartyet.

Han er derfor sikker på, at det er nogle meget trætte unge mennesker, der i dag vender hjem til forældrene.

Pølsemix og pizza

Kosten består hovedsagelig af sodavand, burgere, chips, pølsemix og pizza.

- Jeg så også lige én, som havde været nede hos bageren for at hente fire donuts til morgenmad. Så det er ikke ligefrem sund mad, de spiser, siger Tim Gjøderum, der er 23 år og studerer til softwareingeniør på Aalborg Universitet.

For ikke ret mange år siden var han selv en af de unge, der sad og spillede ved en af de mange computere i hallen, hvor gennemsnitsalderen er cirka 18 år.

- Der er en regel om, at deltagerne skal være startet i 7. klasse, før de kan være med. Og der er altså rigtig mange af de nye elever i 7. klasse her.

Drengedrømme

Mange af de unge har en drøm om at blive professionel gamer - på samme måde som mange drenge drømmer om at blive professionel fodboldspiller.

Oskar Monrad er en af de drenge, der drømmer om at blive computerspillets Messi. Den 14-årige hjørringenser spiller godt nok også fodbold. Men han vil hellere være stjerne i computerspil end på et fodboldstadion.

- Det ville da være rigtig fedt at kunne leve af at spille på computer eller i det mindste være én, der giver tips og trick på YouTube.

Selv om Martin Monrad sammen med sine fire holdkammerater tabte gamet, har han bestemt ikke mistet modet og drømmene.

- Vi må bare prøve, om vi kan gøre det bedre i den næste kamp, siger han.

Forældrenes bekymringer

Den indstilling kan Tim Gjøderum gode lide.

- Der kommer helt sikkert alle mulige nye spil, og så finder de lige pludselig ud af, at de er super duper til et af spillene. Så finder de nogle kammerater, som de kan spille det med, og tilsammen bliver de jo bare endnu bedre.

En del forældre og bedsteforældre er bekymrede, hvis børnene spiller meget på computer. Men Tim Gjøderum mener, at den bekymring er ubegrundet.

- Mine egne forældre sagde altid ”få dig dog en uddannelse. Du bliver ikke til noget, når du bliver ved med at spille”. Men der er faktisk mange undersøgelser fra universitetet, som viser, at dem, der spiller ofte, faktisk er lidt mere intelligente.

- Trods det kan det godt være, at forældrene tænker, at de er asociale, fordi de bare sidder og kigger ind i en skærm. Men de er jo faktisk sociale, fordi de alle sidder og spiller det samme spil. Så det synes jeg ikke, man skal se ned på. Det er helt okay. Det skader ikke.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.