Danmark

Computerspil skal gøre truckerlivet attraktivt

Transportsektorens Uddannelsesfond nylancerede computerspil "Cargo Dynasty" skal tiltrække unge til sektoren.

Computerspil skal gøre truckerlivet attraktivt

Drengedrømmen om at blive virkelighedens "Rubber Duck" fra den 35 år gamle truckerfilm "Convoy," har de seneste år manglet tilhængere i den danske ungdom.

Et nyt computerspil finansieret af Transportsektorens Uddannelsesfond (TSU) skal imidlertid sætte nøglen i tændingen for ungdommens logistik-drømme. Det er i hvert fald intentionen med det nye "Cargo Dynasty," som TSU har investeret syv millioner kroner i.

Spillet bliver vist frem til offentligheden på Transportmessen i Herning mellem den 4. og den 7. april, hvor alle - lige fra folkeskoleelever til transportminister, Henrik Dam Kristensen (S) - kan få lov at prøve kræfter med det virtuelle liv som trucker.

- Det er et fremragende initiativ. Det er et spil, der i den grad er designet til at forberede eleverne på de krav, som findes i erhvervslivet. Og at de så oven i købet synes, at det er sjovt, gør jo bare, at det sætter sig fast, siger transportministeren i en pressemeddelelse.

Baggrunden for "Cargo Dynasty"-projektet er blandt andet, at gennemsnitsalderen i transportbranchen er tæt på 50 år, ifølge Magnus Købke, der er projektschef i TSU.

- Det betyder, at vi får brug for flere hænder i de kommende år, og når de store årgange forlader os. Det gælder både chauffører, lagerarbejdere og administrativt personale, siger han i pressemeddelelsen.

Spillet er bygget op i stil med megasællerten "Sim City," hvor spilleren kontrollerer en by på godt og ondt.

Det samme gør sig gældende "Cargo Dynasty," hvor spilleren skal starte, udvikle - og herefter bevare overblikket over - sin egen vognmandsforretning. Spillet er designet som et online multiplayer-spil, så eleverne kan spille mod hinanden.

Spillet stilles gratis til rådighed for folkeskoler og EUC fra næste skoleår i håbet om, at det kan give undervisningen et løft, samt bidrage positivt til børns overvejelser om at arbejde i transportsektoren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.