Contador får tæv af Chris Froome på enkeltstart

Saxo-Tinkoff-cykelstjernen mistede små tre minutter til sin formodede Tour-rival på enkeltstart i Frankrig.

Contador får tæv af Chris Froome på enkeltstart

Den med spænding imødesete duel på enkeltstarten af cykelløbet Critérium du Dauphiné mellem Saxo-Tinkoffs spanske stjernerytter, Alberto Contador, og Skys Chris Froome blev en ulige affære.

Contador blev nærmest udklasseret af briten, der understregede sin status som favorit til at vinde Tour de France i næste måned.

Chris Froome, som blev nummer tre på etapen, var 2,44 minutter bedre end Contador på den 32,5 kilometer lange enkeltstart, der udgjorde 4. etape.

- Jeg tror, det var tydeligt for enhver, at Alberto ikke var på sit normalt høje niveau i dag, siger Saxo-Tinkoffs sportsdirektør Philippe Mauduit i en pressemeddelelse.

- Han havde følelsen af at mangle energi, og det tyder på, at han formentlig havde en off-day på et meget uheldigt tidspunkt. Det koster på en enkeltstart som i dag, siger sportsdirektøren.

Den spanske stjernerytter er på linje med sin sportsdirektør.

- Det var ikke en særlig god dag for mig. Jeg havde ikke meget energi i benene, men der er stadig tid, før min form når toppen, siger Alberto Contador ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg håber at blive bedre og bedre for hver etape. Der er tid endnu før Tour de France. Jeg vidste, at Chris Froome var overlegen på enkeltstart, siger han.

Det tyske tempofænomen Tony Martin fra Omega Pharma-Quick Step-holdet var trods sygdomsproblemer i de seneste par dage 47 sekunder bedre end nummer to, australieren Rohan Dennis fra Garmin-Sharp.

Samme Rohan Dennis overtager førertrøjen fra canadieren David Veilleux (Europcar).

Chris Froome er nummer to samlet. Han er fem sekunder efter Rohan Dennis.

Danske Jakob Fuglsang fra Astana-holdet sluttede skuffende som nummer 25 og er nummer 18 samlet.

Critérium du Dauphiné køres over otte etaper med afslutning på søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.