Contador forbliver Giro-konge efter paradeetape

Søndagens sidste etape blev vundet af Iljo Keisse, men Alberto Contador slutter øverst i Giro d'Italia.

Iljo Keisse (Etixx-Quick-Step) kom først over løbets sidste målstreg, men det er Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), der kan juble højest efter søndagens 21.- og sidste etape af Giro d'Italia.

Den spanske superstjerne har dermed klaret første halvdel af sæsonens voldsomt ambitiøse mål om at vinde først Giroen og dernæst Tour de France, der begynder om knap fem uger.

Contador viste godt nok svaghedstegn i bjergene på næstsidste etape lørdag, men i den sidste ende fik det ingen indflydelse, fordi hans forspring til de nærmeste forfølgere var så stort, at han sluttede mere end to minutter foran Fabio Aru (Astana) på andenpladsen.

En triumf også for Tinkoff-Saxos danske arbejdsmand Christopher Juul-Jensen, der med Contadors sejr fik belønning for tre ugers hårdt slid for at beskytte holdkaptajnen mod vejr, vind og modstandernes angreb.

Som vanligt blev den sidste etape i lang tid præget af afslappet paradekørsel ind til Milano, hvorefter løbet blev "givet frit", og en række ryttere forsøgte sig med udbrud.

Det mest hårdnakkede stod Luke Durbridge (Orica-Greenedge) og Iljo Keisse for.

De to kørte ind på de sidste fem kilometer med et forspring på lidt over et halvt minut, og da rytterne forrest i det jagtende hovedfelt ikke kunne finde ud af at arbejde sammen, fik de lov at afgøre tingene i en sprintduel.

Her var Keisse hurtigst, og kort efter kom de gulblusede Tinkoff-Saxo-ryttere trillende i mål med armene i vejret i jubel over den samlede sejr.

Contador viste sin store styrke ved at køre i den lyserøde førertrøje på 15 etaper, og nu skal spanieren altså forsøge at fastholde topformen i mere end en måned frem mod Tour-starten i Holland den 4. juli.

De to Astanta-ryttere Fabio Aru og Mikel Landa gør Contador selskab på sejrspodiet som henholdsvis nummer to og tre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.